sırrı çözüldü | " /> sırrı çözüldü | "/>

En Sıcak Konular

Arınç ihbarının sırrı çözüldü

12 Ocak 2010 11:12 tsi
Arınç ihbarının sırrı çözüldü 
Polis Arınç'a suikast yapılacağı ihbarının nereden yapıldığını tespit etti. İşte ihbarcının polise telefon açtığı yer...

Başbakan Yardımcısı Arınç’a suikast yapılacağı ihbarının, Ankara Çankaya’da bir Telekom bayisinin kontörlü telefonundan yapıldığı ortaya çıktı.

Polis, aramanın yapıldığı bayinin çevresinde bulunan tüm güvenlik kameraları kayıtlarına el koydu. Daha önce aramanın ABD’den yapıldığı öne sürülmüştü.

Hürriyet'ten Arda Akın'ın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast soruşturmasını başlatan telefon ihbarının, Ankara Çankaya’da Telekom’a ait kontörlü telefondan yapıldığı anlaşıldı. Polis, aramanın yapıldığı yerin çevresindeki tüm güvenlik kameralarına el koydu.İhbar numarasının sırrı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Büro ekiplerinin yaptığı operasyonda ortaya çıktı. Araç muayene istasyonlarında görevli personelin sahte bandrol kullandığı yönünde bilgilere ulaşan polis, aralarında Abdullah T.’nin de bulunduğu 40 kişinin telefonlarını dinlemeye aldı. Yapılan görüşmelerde, Abdullah T.’nin, diğer şüphelilerin cep telefonlarını ‘0312 1230606’ nolu sabit hattan aradığı tespit edildi.

Kontörlü telefon

Numaranın, Arınç’a suikast iddialarıyla ilgili soruşturmayı başlatan ihbar telefonuyla aynı olduğunu belirleyen polis, Telekom’la irtibata geçti. Yapılan ilk incelemelerde, numaranın, Telekom’un fatura ödemeleri için kurulan ve özel şahısların işlettiği bayilerde bulunan kontörlü telefonlara ait olduğu belirlendi.

Bayi belirlendi

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Arınç’la ilgili ihbarın yapıldığı 19 Aralık günü 14.00 ile 14.45 arasında, Ankara’dan yapılan tüm kontörlü telefon görüşmelerinin kayıtlarını inceledi. Belirtilen saatte, Çankaya’da yeri açıklanmayan bir kontörlü telefondan, ‘155 Polis İmdat’ hattının arandığı, yapılan görüşmenin, ihbardaki görüşmeyle aynı sürede tamamlandığı tespit edildi. Polis, aramanın yapıldığı bayinin çevresinde bulunan tüm güvenlik kameraları kayıtlarına el koydu.

Yurtdışı yalan

İhbarcıya ait numara olan ‘1230606’nın gündeme gelmesinin ardından, aramanın internette kullanılan Skype yazılımı aracılığıyla ABD’den yapıldığı ileri sürülmüştü.
 
hurriyet



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs