En Sıcak Konular

Kıbrıs'ta liderler 'yoğun' görüşmede

12 Ocak 2010 11:01 tsi
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, dün başlayan ilk tur yoğunlaştırılmış görüşmelerin ikincisi, toplamda ise 62. görüşme için Lefkoşa ara bölgede bir araya geldi.

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un Lefkoşa ara bölgedeki ikametgahında buluşan liderler ve heyetleri, dün ele almaya başladıkları "Yönetim ve Güç Paylaşımı" konusu üzerindeki görüşmeleri tam gün sürdürecek.

Dün 9 saat görüşen liderler, "Yönetim ve Güç Paylaşımı" başlığına yoğunlaşmış ve bu başlık üzerindeki farlılıklarıyla ilgili görüşlerini paylaşmış, Rum tarafı bu başlığa ilişkin bazı görüşlerini Kıbrıs Türk tarafına sunmuştu.

Kıbrıs Rum tarafının dün sözlü olarak ilettiği bazı görüşlerini, bugünkü görüşmede yazılı olarak sunması bekleniyor. Görüşmeye, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun'un da katılıyor.

Yoğunlaştırılmış görüşmelerin ilk turu yarın tamamlanacak. Bu arada dün olduğu gibi bugün de gazeteciler, görüşmenin yapıldığı mekana alınırken BM Barış Gücü (UNFICYP) askerleri tarafından aramadan geçirildi. Gazeteciler için, görüşme binasından oldukça uzakta bir platform kuruldu.

Daha önce BM Kıbrıs Özel Temsilcisinin evinde yapılan görüşmelerde, bahçe duvarı içine alınan gazetecilere, bu kez, duvar dışından ve oldukça uzaktan görüntü almalarına imkan verildi.



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs