mektuplu gözdağı | " /> mektuplu gözdağı | "/>

En Sıcak Konular

Şimdi de mektuplu gözdağı

12 Ocak 2010 08:09 tsi
Şimdi de mektuplu gözdağı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda arama yapan Hâkim Kadir Kayan'ı yıldırma çabaları sürüyor.

Daha önce mermi ile tehdit edilen Hâkim Kayan ve soruşturmayı yürüten özel yetkili Savcı Mustafa Bilgili'ye son olarak iki mektupla gözdağı verildi.

Özel Kuvvetler Komutan-lığı'nın kalbi sayılan 'kozmik oda'da yaptıkları incelemelerle gündeme gelen Hâkim Kadir Kayan ile Savcı Mustafa Bilgili'ye ilginç tehdit mesajları geliyor. Mustafa Bilgili'ye daha önce "Bu soruşturmayı kes, sonun kötü olur" gibi tehdit içerikli beş ayrı telefon mesajı geldi. Ardından Bilgili ve Kayan'a bir kutu içine konulmuş iki ayrı zarfta 8'er adet Kalaşnikof mermisi ulaştı.

Cep telefonu ve mermili mesajların ardından dün de tehdit mektupları geldi. Adana ve İzmit'ten APS ile yollandığı tespit edilen iki mektup, Hâkim Kadir Kayan'ın görevli olduğu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin özel kalemine gönderildi. Mektupları alan kalem çalışanları, gönderen kısmında isim yazmaması üzerine önce Hâkim Kadir Kayan'ı, ardından savcılığı bilgilendirdi. Savcılığın polise haber vermesiyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler mektuplarda inceleme yaptı. Mektuplarda ayrıca parmak izi incelemesi de gerçekleştirildi. Mektuplar açıldığında Hakim Kadir Kayan'a tehdit içerikli mesajların yer aldığı görüldü. Mektuplardan birinde yer alan tehdit mesajlarının son derece uçuk olduğu belirtiliyor. Polisin ilk değerlendirmesi, mektubu bir "meczup"un yazdığı yönünde. İkinci mektup ise Hâkim Kayan'ın daha önce baktığı bir dava dosyasına ilişkindi. Davanın taraflarından birinin yazdığı öne sürülen mektupta Kayan'a yönelik tehdit mesajları yer aldı.

Geniş çapta inceleme başlatan polis, mektupların kim ya da kimler tarafından gönderildiğini belirlemek üzere Adana ve İzmit'in TEM polisi ile irtibata geçti. Mektupların gönderildiği merkezin çevresindeki kameralar da incelemeye alındı.

zaman



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,524 µs