En Sıcak Konular

"Barış Annesi" Sheehan, İstanbul'da...

0 0 0000 00:00 tsi
Irak savaşında oğlunu kaybettikten sonra ABD'de yaptığı savaş karşıtı eylemlerle tanınan Cindy Sheehan, ''Benim oğlum ABD emperyalizmi yüzünden öldü'' dedi.

      Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu'nca (BAK) yarın gerçekleştirilecek ''Savaşsız Bir Dünya İçin 4. Uluslararası Buluşma'' etkinliğine katılmak üzere İstanbul'a gelen Sheehan, Taksim Hill Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.
      Küresel barış için sokağa çıkmanın zamanının geldiğini ifade eden Sheehan, Amerika'da vatandaşların savaşı desteklemediğini, savaşa destek veren küçük bir kesimin de medyanın yayınları nedeniyle böyle davrandığını söyledi.
      İnsanların barış hareketine destek verdiğini ve şimdi yapılması gerekenin sokağa çıkmak olduğunu dile getiren Sheehan, ''Benim oğlum ABD emperyalizmi yüzünden öldü. Afganistan ve Irak'ta onbinlerce insan öldü. Bu ülkeler kendi kaynaklarını yönetebilmeli. ABD'nin Afganistan ve Irak'tan çekilmesi gerek. Oradaki askerlerimizi geri getirmeleri gerek'' diye konuştu.
      Sheehan, savaş karşıtlarının bir araya gelerek, ABD'nin İran'ı olası istilasına da karşı durması gerektiğini belirterek, ''Eğer İran nükleer teknolojisini geliştirmek istiyorsa bu onların hakkıdır. Binlerce nükleer çalışması olan ABD hangi hakla İran'a karışabiliyor'' dedi.
      Cindy Sheehan bir gazetecinin, ''George W. Bush'a ne demek isterdiniz?'' sorusunu, ''George Bush'a geceleri rahat uyuyabiliyor musun' diye sorardım. İçinde bir yerlerde mutlaka bir yüreği olması gerekir bu adamın. Elimden gelse o yüreğe dokunmak isterim ki savaşa son versin'' şeklinde yanıtladı.
      Irak'ta ölen oğlu Casey'nin, savaşa karşı bir insan olduğunu dile getiren Sheehan, oğlunun üniversiteye gitmek için orduya katıldığını söyledi.
      ''Amerikada yüksek öğrenim çok pahalı bir iştir. Keşke oğlum orduya katılmasaydı, bir yolunu bulup onu üniversiteye gönderirdik'' diyen Sheehan, kızının, Casey öldükten sonra verilen tazminat sayesinde üniversiteye gidebilmesinin çok ironik olduğunu ifade etti.
     

milliyet



Bu haber 411 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs