En Sıcak Konular

Bir çuval olayı daha 

0 0 0000 00:00 tsi
Bir çuval olayı daha  Amerikalılar, Ammar El-Hekim’i bir kaç saat gözaltında tuttuktan sonra Başbakan El-Maliki’nin devreye girmesiyle serbest bıraktı. 

Amerikan askerleri, Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi başkanı Abdülaziz El-Hekim’in oğlu Ammar El-Hekim’i bir kaç saat gözaltında tuttuktan sonra Irak Başbakanı Nuri El-Maliki’nin devreye girmesiyle serbest bıraktı.Görgü tanıkları İran sınırındaki Bedre kapısında gözaltına alınan Ammar El-Hekim’in, kendisini tanıtmasına rağmen Amerikan askerleri tarafından başına çuval geçirilerek götürüldüğünü bildirdi. Ammar El-Hekim ve 3 adamının Amerikan askerleri tarafından gözaltına alındıklarında İran’dan dönmekte oldukları kaydedildi.

Suikast girişimi iddiası

Amerikan askerleri tarafından İran sınırında gözaltına alınan Ammar El-Hekim’e, gözaltına alınmadan kısa süre önce suikast girişiminde bulunulduğu iddia edildi.El-Hekim’e eşlik eden üçü kurşun geçirmez 11 araçlık konvoyun Amerikan askerleri tarafından durdurulmadan 15 dakika önce yoğun kurşun yağmuruna maruz kaldığı bildirildi.

Halilzad üzüntüsünü ifade etti

Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad, Ammar El-Hekim’in gözaltına alınmasından üzüntü duyduğunu ifade ederek, olay hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi başkanı Abdülaziz El-Hekim’in oğlunun Amerikan askerleri tarafından gözaltına alınma nedenini bilmediğini söyleyen Halilzad, El-HekiM’e ve ailesine hakaret gibi bir amacın olamayacağını vurguladı.

El-Hekim taraftarları gösteriye çağrıldı
 

Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi, Ammar El-Hekim’in gözaltına alınması üzerine taraftarlarını yarın protesto gösterileri yapmaya davet etti. ABD Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad’ın olayla ilgili üzüntüsünü ifade etmesinden sonra El-Hekim taraftarlarının gösterileri iptal edip etmeyecekleri bilinmiyor.

dünya bülteni
 

 
 



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,033 µs