En Sıcak Konular

CHP'den bu kez 'demokratik çıkış' geldi

9 Ocak 2010 16:27 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sık sık görüşmelerini eleştirirken, bunun normal demokrasilerde olmayan bir durum olduğunu savundu.

CHP Çankaya İlce Başkanlığı'nın 8. Olağan Kongresi'nde konuşan Okay, iktidarın ülkeyi her açıdan uçurumun kenarına götürdüğünü öne sürdü.

Okay, iktidarın 10 trilyon hedeflediği borç açığının 62 trilyon olarak gerçekleştiğini söyledi.
Hükümetin başlattığı demokratik açılımı eleştiren Okay, "Önce Kürt açılımı ile başladı. Sonra demokratik açılım ile devam etti. Bu da olmayınca adına milli birlik projesi dediler. En son kardeşlik projesi dediler. DTP'liler açıkça bunun muhatabı İmralı'dır, bunun için Abdullah Öcalan ile görüşeceksiniz dediler. Ülke bu açılımların sancılarını yaşıyor. 1000 yıllık kardeşliği ortadan kaldırıyorlar. Hükümetin amacı Türkiye'yi dilimlemektir." diye konuştu.

Hükümetin yaptığı açılımlar arasında Ermeni ve Alevi açılımının da bulunduğuna işarete eden Okay, bu kapsamda düzenlenen Alevi Çalıştayı'na Alevilerin itibar etmediğini iddia etti.

Okay, AK Parti iktidarının devletin kurumları ile çatışma halinde oluğunu ileri sürdü.

Bu kurumların başında TSK ve Yargı geldiğini ifade eden Okay, "TSK ile kavga ediyorlar. Bunlar askerin müdahale ettiği yönetim biçimi ile askere karşı çıkmayı birbiriyle karıştırıyorlar. Askere müdahalelere hepimiz karşıyız. Ama asker bizim evladımız, bizim ordumuz. Bunlar askere karşıdır. Bunu tahrik amaçlı söylemiyorum. Ama yaşanan tablo bunu gösteriyor. TSK ve mensuplarına yönelik yaşanan bu sürece baktığımızda her gün kuvvet komutanları sorguya, ifadeye alınıyor. Gün geçmiyor ki telefon kayıtları yandaş medyada, gün geçmiyor ki ortada bir şey yok. Bu proje ile askeri sindirme politikası." şeklinde konuştu.

Ancak iktidarın askerle çatışmalı olduğunu ileri süren CHP Grup Başkanvekili, hükümet ve asker arasındaki görüşmelerden rahatsız.

Demokratik ülkelerde bu tür görüşmelerin normal olmadığını ileri süren Okay, şunları söyledi: "Başbakan ile Genelkurmay Başkanı 3 günde saatler süren görüşmemler yapıyor. Bir Genelkurmay Başkanı Başbakanlık'a gidiyor, bir Başbakan Genelkurmay Başkanlığı'na gidiyor. Üstelik yanında İçişleri ve Adalet bakanları ile gidiyor. Normal demokrasilerde böyle bir görüşme olamaz. Sonra kurumlar arasında uyum sağlanmak için yapılan görüşme, kurumlar bundan sonra birbirlerine karşı direnmeyecekler diye yer alıyor basında. Zaten direnmeleri abestir. Böyle bir şey olamaz ki."
Okay, iktidarın çatışma halinde olduğu yargıya yönelik eleştirilerde bulunurken de, "Yargı üzerinde baskılar var. HSYK'daki üyelerinin seçimine müdahale edilmek isteniyor. 'Benim istediğim kişiler gelsin' diyor. Yani yargıya yönelik operasyon yapmak istiyorlar." dedi.

Okay, AK Parti'nin, anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulmasına ilişkin sürenin kısaltılmasını öngören yasa teklifinin altında ise iktidarın uzlaşmaz tutumunun yanı sıra bir anayasa değişikliğine altyapı hazırlama hazırlığı yattığı görüşünü savundu.

Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,433 µs