En Sıcak Konular

7 Roman aile Salihli'ye gönderildi

9 Ocak 2010 16:27 tsi
Manisa'nın Selendi İlçesi'ndeki olayların ardından Gördes'teki yakınlarının yanında misafir edilen Roman ailelerden 7'sine mensup 28'i, kendileri için kiralanan evlere yerleştirilmek üzere Salihli'ye gönderildi.

Salihli Kaymakamlığı, Seyitler Mahallesi'nde Romanlar için kiralık beş daire tutup, boya, badana ve bakımlarını yaptırırken, Valilik de taşınmaları için Gördes Şen Romanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne bugün saat 15.00'de üç minibüs yolladı. Toplam 74 kişiden oluşan Roman ailelerden bir bölümü bu minibüslere bindirildi. Ancak, Romanlar, Akhisar Çağdaş Romanlar Derneği Başkanı Erdoğan Şener'i arayıp, “Ya hep birlikte gideriz ya da hiçbirimiz gitmeyiz. Biz bölünmek istemiyoruz” dedi.

Bunun üzerine Şener, minibüslerin hareket etmesine izin vermeyerek, durum değerlendirmesi yapmak için Gördes Kaymakamlığı'na vekalet eden Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Gördes İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk, Gördes Şen Romanlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Seyfettin Budak ile biraraya geldi. Toplantının ardından 7 Roman aileye mensup 28 kişinin gönderilmesine karar verildi. İki minibüse bindirilen Romanlar, Salihli'ye gitmek üzere saat 15.30'da yola çıktı. Diğer Romanlar'ın da ev bulunduktan sonra Salihli'ye gönderileceği bildirildi.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR
Öte yandan Gördes'teki Romanlar'dan 16 yaşındaki Gonca Uçkun'un dilinin tutulduğu haberi üzerine Manisa Kızılay Derneği ve Kuzey Ege Afet Yönetim Müdürü Halil Aksüt ile psikolog Meriç Gözden, Gördes'e geldi. Herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan iyileşen genç kız, yakınlarıyla Salihli'ye gönderildi. Gördes'te kalan diğer Roman vatandaşlara ise psikolojik destek verdilmeye devam ediliyor.

Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,538 µs