En Sıcak Konular

MHP'li Toskay: Başbakan zor durumdadır

9 Ocak 2010 14:51 tsi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Türkiye'nin kaos ve kargaşa ortamı içinde olduğunu öne sürerek, “Başbakan zor durumdadır ve Türkiye'yi yönetilemez bir ülke haline getirmiştir. Partisi iktidardan gitmekle karşı karşıyadır” dedi.

Toskay, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim olabileceğine ilişkin açıklamasının Erdoğan'ı rahatsız etmiş gözüktüğünü ifade etti.

Türkiye'nin kaos ve kargaşa ortamı içinde olduğunu iddia eden Toskay, hükümetin anayasal kuruluşlarla, bu kuruluşların bir kısmının da kendi aralarında çatışma halinde olduğunu savundu.
Toskay, terör örgütünün şehirlerde kalkışma provaları yaptığını, devletin vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayamadığını, emekliye yapılan maaş artışından daha fazlasının zamlarla peşin olarak alındığını, sanayi üretiminin düştüğünü, işsizliğin arttığını anlattı.

MHP'nin iktidarda ve muhalefette millete hizmet için çalıştığını ifade eden Toskay, “Sayın Başbakan, muhalefete 'çalışın sizin de olur' gibi içinde bulunduğu ruh halini yansıttığını düşündüğümüz söylemlerle eleştiri yöneltmektedir. Bizim boğaz sırtlarında villa edinmek, aile efradımıza 'gemicik' sağlamak, tersane sahibi olmak ve kişisel yatırımlara girişmek gibi kaygılarımız hiç olmamıştır” dedi.

“AKP CİDDİ BİR OY KAYBI İLE KARŞI KARŞIYADIR”

İnsanların korku ve endişe içinde olduğunu iddia eden Toskay, şöyle devam etti:

“Herkes yarınından, geleceğinden kaygı duymaktadır. Telefonlar dinlenmektedir. Yargı, tarihinin hiçbir döneminde bu kadar siyasallaşmamıştır. Gerek bölücü terör, gerekse sosyal ve ekonomik terör insanların geleceğini karartmaktadır. Kolluk kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı adeta sokağa teslim olmuş görüntüsü vermektedir.

Kamuoyu yoklamaları da bunu ortaya koymaktadır. AKP ciddi bir oy kaybı ile karşı karşıyadır. Bütün bunlar göstermektedir ki Başbakan zor durumdadır ve Türkiye'yi yönetilemez bir ülke haline getirmiştir. Partisi iktidardan gitmekle karşı karşıyadır. Bir taraftan 'kimse seçim rüyası görmesin' diyerek yandaşlarını rahatlatmaya çalışmakta, diğer yandan kadın teşkilatlarından başlayarak 'sandık gözetmenliği' eğitimini vererek ve referandumla anayasa değişikliğini kısa sürede yapma yetkisini alarak, kendisi için en uygun zamanda seçim yapma imkanını elinde tutmak istemektedir.
Demokrasilerde ülkeyi yönetemeyenler gider, yönetebilecekler gelir. Bu en basit kural ortada iken Sayın Başbakanın bütün bu olanlara rağmen seçim isteyenleri 'ülkeyi karıştıranlar', 'ülkeye tuzak kuranlar' olarak değerlendirmesi, onun aczini ve öfkesini göstermektedir.

Korkunun ecele faydası yoktur. Er geç sandık ortaya konacak, Başbakan Erdoğan ve yakın çalışma arkadaşları Yüce Divan'da hesap vereceklerdir. Sayın Başbakanın ve ekibinin hırçınlığı hesap verme gününün yaklaştığını görmelerindendir.”

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs