En Sıcak Konular

Darbe karşıtlarından Patrikhane önünde kardeşlik mesajı

9 Ocak 2010 14:50 tsi
Darbeye Karşı 70 Milyon Koalisyonu üyeleri, Fener Rum Patrikhanesi önünde darbe ve Ergenekon karşıtı eylem yaptı.

Türkiye'deki darbe girişimlerine karşı seslerini yükseltmek ve her kökenden insanın barış içinde yaşaması için basın açıklaması yaptıklarını duyuran göstericiler 23 Ocak 2009 tarihinde Taksim'de darbe karşıtı gösteri yapacaklarını belirtti. Grup adına basın açıklaması yapan Yıldız Önen, "Bu devirden sonra darbe olmaz demeyi isterdik. Sırlar odasına girildi diye heyecanlananlara Narry Poterromanı okurken için geçmiş, üstün açık kalmış olmalı diyerek diye takılmak isterdik. Koç Müzesi'ndeki denizaltıda bulunan bomba 300 çocuğu öldürmek için orada unutuldu haberlerine o kadar da değil diye tepki göstermek isterdik. Ama diyemiyoruz. Kendimizi rahat hissetmiyoruz." dedi.

Balat'taki Fener Rum Patrikhanesi önünde toplanan grup için polis ekipleri cadde ve sokak girişlerinde güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 50 kişilik Darbeye Karşı 70 Milyon Koalisyonu üyesi gösterici, Rumca ve Türkçe yazılmış 'Bütün halklar kardeştir' pankartlarıyla patrikhane önünde toplandı. Basın açıklaması öncesinde grupta bulunanlar, 'Kafes planı yapanlar, darbeciler yargılansın' yazılı bez pankart açtı.

Grup adına basın açıklamasını Yıldız Önen okudu. Darbeciler, Ergenekon ve demokrasi karşıtı girişimlere tepki içeren konuşma sık sık gruptakilerin sloganlarıyla kesildi. Eylemde, 'Dur de, dur de darbelere dur de, yaşasın halkların kardeşliği, öz öz özgürlük, Ergenekon dağıtılacak' şeklinde slogan atıldı. Basın açıklamasını okuyan Yıldız Önen, yaşananların görmezden gelinmesinin mümkün olmadığını söyledi. "Bu devirden sonra darbe olmaz demeyi isterdik. Darbe günlüklerinin kurmaca, ıslak imzanın sahte olduğuna inanmak isterdik. Ergenekon her yere kon esprileri yapmak, Nuray Mert'in, Yılmaz Özdil'in Bekir Coşkun'un, yazılarını arkadaşlarımızla paylaşmak, Ergenekon'un muhalifleri sindirme operasyonundan başka bir şey olmadığına ikna olmak isterdik. Kafes planı haberlerinden korkanlara bugüne kadar bir tane gayrı-müslimin burnu kanamamış diye karşı çıkmak isterdik... Kürt sorunu var diyenlere, 'kız aldık kız verdik. Kardeşiz. Kürtler Cumhurbaşkanı bile oldular tekerlemesini bir çırpıda sayıp dökmek isterdik. Evet bunları söyleyebilmeyi biz de çok isterdik." diye konuştu.

"Türkiye, 50 yıla 3 askeri darbe, bir post modern darbe, e muhtıra sığdırılmış bir ülke olmasaydı, başörtülü resminden dolayı 70 yaşındaki bir kadının sağlık karnesine ilaç yazılmadığı için ölmeseydi, eşleri başörtülü diye ordudan yargıdan atılanlar olmasaydı, başörtülü öğrenciler üniversite kapılarında sürünmeseydi, internette kanımızı donduran ses kayıtları dolaşmasaydı...Ama diyemiyoruz. Çünkü kendimizi rahat hissetmiyoruz." diyen Önen, Fener Rum Patriği'nin öldürüleceği yönündeki iddiaların da kendilerini rahatsız ettiğini dile getirdi.

Açıklamasının son bölümünde her kes ve her kesim için özgürlük istediklerini dile getiren Önen, "Tüm dini gruplar, tüm azınlıklar, tüm diller ve siyasi görüşler için özgürlük istiyoruz. Rum kardeşlerimizin içi rahat etsin. Siz varsınız, biz varız, halkların kardeşliği var. Darbeciler, çeteler, Ergenekoncular suç üstü yakalandı. Bu çetenin serbest kalmasına izin vermeyeceğiz. Kontrgerilla dağılana kadar mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Rumca ve Türkçe yazılan pankartlardan bir kısmı Patrikhane temsilcisine teslim edildi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,449 µs