En Sıcak Konular

ADD şubelerine şeriat CD'leri gönderildi

9 Ocak 2010 12:24 tsi
MİLLETVEKİLLERİNE yılbaşı hediyesi olarak gönderilen ve üzerinde sözde ‘Anadolu İslam Cumhuriyeti Anayasası’ yazılı olan CD, TBMM’den sonra şimdi de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) şubeledine gönderilmeye başlandı.

Şeriat yasalarının yer aldığı ve Atatürk'e hakaret içerdiği savunulan CD'den alan ADD Gaziantep Şube Başkanı İhsan Koca, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Fransa'dan postalanan ‘Anadolu İslam Cumhuriyeti Anayasası’ başlıklı CD, TBMM'deki milletvekillerine PKK kanalıyla zarfla gönderildi. Meclis Başkanlığı’na şikayette bulunulması üzerine görevliler milletvekillerinden habersiz odalara girerek CD'leri alması ‘krize' yol açmıştı.
Bu CD’ler bu kez ADD şubelerine gönderilmeye başlandı. ‘Enfal Yayınları' tarafından gönderilen ve Fransa'dan postaya verilen CD’yi alınca şaşıran ADD Gaziantep Şube Başkanı İhsan Koca, bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını söyledi. CD’yi aldıktan sonra genel merkez kanalıyla ülke genelindeki tüm şubelerle irtibata geçtiklerinde hepsine aynı CD'lerin gönderildiğinin anlaşıldığını belirten Koca, şöyle dedi:

“Burada ilginç olan üstte Kuran-ı Kerim yazıp altında Anadolu İslam Cumhuriyeti yazması. Hep yaptıkları gibi din ve Allah ile aldatıyorlar. Kuran- ı Kerim adı altında bu tür şeyler yapmaları çok çirkin ve adice.”

CD'de özellikle “Biz Anadolu İslam Cumhuriyeti’ni kurduk. Siz ADD’ler bunlara karşı çıkamazsınız” mesajının verildiğini belirten Koca, “Fransa'dan Cemalettin Kaplan örgütünün devamı olarak Anadolu İslam Cumhuriyeti'ni kurduk sizler engel olamayacaksınız' deniliyor. Biz yolumuzu biliyoruz. Yolumuz Kemalizm'dir. O anlamda tehdit unsuru olarak da görüyoruz. Biz Kemalistler bunun cevabını yargıda vereceğiz. Genel merkez bazında suç duyurusunda bulanacağız” diye konuştu.

Kuran-ı Kerim Türkçe mealinin de yer aldığı, sunum yazısında çarpıcı ifadelerin kullanıldığı CD’de Kuran-ı Kerim’in Anadolu’da tekrar Anayasa haline gelmesinin istendiği savunuldu.

Hürriyet



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,611 µs