En Sıcak Konular

Yine pizza kutusunda 208 kilo eroin ele geçirildi

0 0 0000 00:00 tsi
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul’da bir depoya yapılan baskında yine pizza kutusuna benzer kutular içinde, 402 paket halinde 208 kilo 452 gram eroin ile şalvarın içine gizlenmiş pir paket içinde 445 gram afyon sakızı ele geçirildiğini bildirdi.

      
      Tüzmen, Kapıkule Gümrük ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlı TIR gümrük sahasında yaptığı açıklamada, uyuşturucu ve yasa dışı ticaretle amansız mücadele verdiklerini belirterek, diğer taraftan da, teşkilat içinde bir takım çürük elmaları ve ayrık otlarını ayıracaklarını söyledi. Bu konularda gümrükle bağlantılı birimler ve diğer kuruluşlarla da, gümrüklerin genel etiğini değiştirme yönünde çalışıldığını bildiren Tüzmen, bir yıkama ve temizlik kampanyası başlatıldığını kaydetti.
      Tüzmen, İstanbul’da bir depoya yapılan baskında suntaların arasına gizlenmiş, yine pizza kutusuna benzer kutular içinde, 402 paket halinde 208 kilo 452 gram eroin ile şalvarın içine gizlenmiş pir paket içinde 445 gram afyon
      sakızı ele geçirildiğini bildirdi.
      Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü ile İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nün ortaklaşa organizasyonu ile düzenlenen operasyonda, 2 kişinin gözaltına alındığını belirten Tüzmen, olayda kullanıldığı belirlenen 1 araç ile 1 tabancaya da el konulduğunu söyledi.
      Tüzmen, son bir ayda 1 ton eroin yakalandığını ve bunun piyasa değerinin 50 milyon dolar civarında olduğunu kaydetti.
     
     UYUŞTURUCULARIN TERÖR ÖRGÜTÜ BAĞLANTISI
      Bir gazetecinin, uyuşturucuların terör örgütü PKK ile bağlantısının olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, Tüzmen şunları söyledi:
      "Bu bağlantılar ortada. Terör örgütlerinin en önemli kaynakları ve bir tanesi bu eroin ticaretidir. Bu çok daha öncede konuşuldu ve söylendi. Bununla ilgili çeşitli bulgular var, takipler de yapılıyor. Avrupa Birliği’ndeki ülkelerde defalarca, bizim Emniyet teşkilatımız, gümrük muhafaza ekipleri toplantı yaparak, önlerine belgeleri de koydular. En sonunda gördüğümüz gibi Avrupa’da çeşitli yakalanmalar başladı. Orada da kapılar kapanmaya başlayınca, dolayısıyla burada bu tip yasa dışı ticarete, çok daha fazla yönelim oldu. Bu tip terör örgütleri, tamamıyla esas geçim kaynaklarını, dünyadaki diğer insanları ve Türkiye’deki insanları zehirleyerek sağlamaya çalışıyorlar." Amansız mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden Tüzmen, "Sonuçta bu uzun soluklu bir mücadeledir. Arkadaşlarımızı gerçekten özverili çalışmaları ve tüm Türkiye sathında çok zor şartlar altında yaptıkları bu çalışmaları dolayısıyla kutluyoruz. Bu top yekün bir harekettir" dedi.

milliyet



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,823 µs