En Sıcak Konular

Öğrenciler okulu taşladı

8 Ocak 2010 17:48 tsi
HAKKARİ’de dün kanalizasyon çalışmasını denetlemek için gittiği Medrese Mahallesi'ndeki TOBB İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden BDP’li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'na ‘En büyük başkan bizim başkan’ tezahüratı yaptıktan sonr

 Atılan taşlardan bir öğretmenin başı yarılırken, polis biber gazı kullanarak öğrencileri dağıttı.

Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, dün öğle saatlerinde Biçer Mahallesi’nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu’nda yapılan kanalizasyon çalışmalarını denetledikten sonra okul yöneticilerini de ziyaret etti. Ziyaretinin ardından okuldan ayrılan Başkan Bedirhanoğlu’nun çıkışı sırasında teneffüste bulunan bazı öğrenciler sevgi gösterisinde bulunarak, ‘En büyük başkan bizim başkan’ diye slogan attı. Başkan’ın okuldan ayrılmasının ardından, adı öğrenilmeyen okul müdür yardımcısının, slogan attıkları ve ders zili çaldığı halde sınıflarına geç girdikleri iddiasıyla öğrencileri ellerine cetvelle vurarak sıra dayağından geçirdiği öne sürüldü.

ÖĞRENCİLER OKULUN CAMLARINI KIRDI

Okulda yaşanan gerginlik nedeniyle bugün derse girmeyen öğrenciler, taş atarak okulun ve okulun yanında bulunan bir yurt binasının camlarını kırdı. Atılan taşlardan biri başına gelen bir öğretmen yaralandı. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri ise, zırhlı araçlarla öğrencilere müdahale ederek göz yaşartıcı bomba kullandı. Mahalle aralarına dağılan öğrenciler, zırhlı araçlara taşlarla karşılık verdi. Atılan gözyaşartıcı bombaların bazı evlere isabet etmesi sonucu ise bazı aileler zor anlar yaşadı. Zırhlı araçlardan yapılan anonslarla ailelerin çocuklarına sahip çıkması istendi.

‘BU ÖĞRETMENLER GİTSİN SİYASET YAPSIN’

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürü ve yardımcıları ile görüştüğünü belirtirek şunları söyledi:

“Milli eğitim yetkilileri, bana öğrencilerin slogan attıkları için değil, zil çalmasına rağmen derse geç girdikleri için dövüldüğünü doğruladı. Öğrenciler beni görünce sevindiler. Etrafımda toplandılar. Ben de arabama bindim. Okuldan ayrıldım. Tabi öğrencilerin bana karşı bu sevgi gösterisi beni de sevindirdi. Bu da olması gereken bir şeydir. Fakat her nedense bazı öğretmenler bunu hazmedememişler. Çocukları dövmüşler. Biz onun tanığı değiliz. Ama bizler de bunu velilerden duyduk. Kürt halkı olarak sevinmemiz suçtur, oturmamız suçtur. konuşmamız suçtur. Yani Kürtlerin hayatı, yaşamın tüm evreleri suçtur. Potansiyel suçlu olarak görülüyor. Eğer siyasi bir amaçla bunu dövüyorlarsa, bu öğretmenlerin artık öğretmenlik yapma hakları yoktur. Gitsinler partilerde siyaset yapsınlar. İste se MHP, isterlerse AKP de siyaset yapsınlar.”

VALİ: OKUL TAŞLANIR MI?

Hakkari Valisi Muamer Türker de, okuldaki olayı incelediklerini belirterek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Öğrencilerin Belediye Başkanına tezahürat yaptığı gerekçesiyle okuldaki Müdür Yardımcıları ve öğretmenler tarafından dövüldüğü iddiaları kesinlikle doğru değildir. Bunun sonucunda okuldaki öğrenciler ve dışarıdan gelen bazı gençlerle birlikte okulun camları ve yanındaki yurt binası ile birlikte öğretmenlerin evlerinin taşlanması üzücü bir durum. Eğitim yuvası olan okullar taşlanır mı? Hatta atılan taşlardan bir öğretmenimiz kafasından yaralanmış. Valilik olarak olayı her boyutuyla araştırıyoruz. Suçlu kimse cezasını çekecek. Ancak öğrencilerin kendi eğitim yuvalarını taşlamaları doğru değil. Bu memleket hepimizin. Bu tür olayların önüne geçmemiz lazım.”



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs