En Sıcak Konular

Hafta sonu ılık, yeni hafta soğuk

8 Ocak 2010 15:28 tsi
Kuzey yarı küre genelinde kuvvetli soğuklar etkili olurken, Türkiye'de ise lodosla sonbahar sıcaklık değerleri var. Ülkenin iç ve doğusunda da hafta sonu daha yüksek sıcaklıklar ölçülecek, yeni hafta da ise soğuklar geri geliyor.

Kuzey yarı küre genelinde kuvvetli soğuklar etkili olurken, Türkiye'de ise lodosla sonbahar sıcaklık değerleri var. Bu iki gün yağış yok, sıcaklık batıda yine 20 dereceye çıkmaya başladı. Ülkenin iç ve doğusunda da hafta sonu daha yüksek sıcaklıklar ölçülecek, yeni hafta da ise soğuklar yeniden geliyor.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul'da bugün 17 dereceye çıkacak sıcaklık, güneş ve hafifleyecek lodosla sonbaharı anımsatan bir hava var, bu durum yarın da değişmiyor, Pazar günü ise yağmur var.

Ankara iki gün az bulutlu, Cumartesi sıcaklık 15 derece.

İzmir iki gün parçalı bulutlu, lodos bugün çok sert değil, bugün Bursa da, Adana da 20 derece.

Marmara parçalı bulutlu, yer yer ise güneşli ve ılık bir hava var. Lodos çok sert değil, Çanakkale, Bursa, Sakarya boyunca sıcaklık 20 dereceye çıkıyor. Tatil günü olan Pazar günü ise bölgede çok kuvvetli lodosla birlikte  yağmur yağacak.

Ocak ayı ortalama sıcaklığı 4 derece olan İç Anadolu'da, termometreler 15 dereceyi görmeye başladı, Aksaray'da 17 dereceyi gördü. Buzlanma da giderek zayıflfyor. Bu iki gün bölgede bol güneş ve bazı kesimlerde pus olacak. Pazar günü hava daha sıcak ancak kuvvetli lodosa dikkat!

Ege'de lodos bugünfazla sert değil, bölgede gökyüzü iki gün açık ama lodosla gelen çöl tozları puslu ve bulutlu bir görüntü oluşturabilir. Pazar günü ise Ege kuvvetli lodos ve yağmurun etkisinde kalacak.

Akdeniz iki gün daha lodosun hafif estiği, güneşin bolca görüldügü, sıcaklığın ise 20 dereceye çıktığı havanın etkisinde.

Güneydoğu'ya da aynı hava hakim ama sıcaklık daha düşük ortalama 14 derece.

Doğu Anadolu havanın hala çok soğuk olduğu bölge. Gecelerin çok soğuk geçmesinden dolayı gündüz de sıcaklık artamıyor, Erzurum bu gece -13 derece. Ama hafta sonu sıcaklık 5-6 derece yükselecek, hava 4 gün daha açık.

Karadeniz'de bazı ilçelerde sis var ve hava daha bulutlu olsada, bölgede genel olarak güneş görülüyor. Sıcaklık kıyılarda 20 dereceye çıkmaya başladı, hafta sonu ise çok daha yüksek. Pazar günü Batı Karadeniz'de yağmur başlıyor ve ardından soğuma gelecek.

NTV

 



Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,725 µs