En Sıcak Konular

MİT'in imajını zedeliyorlar!

0 0 0000 00:00 tsi
MİT'in imajını zedeliyorlar! Gizli kapaklı işler çevirip, haraç kesen çeteler kurtuluş reçetesini MİT ile kendilerini irtibatlandırmakta buldu. Her suç işleyen artık "ben MİT mensubuyum" diyor. Bakın "Sauna çetesi" davasında hangi iddialar ortaya atıldı.

Kamuoyunda ''Sauna Çetesi'' olarak bilinen, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. 

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Tamer Topsakal, Osman Hüseyin Selçuklu, Serdar Yük, Siyami Gündüzoğlu, Kasım Zengin ile başka bir suçtan tutuklu Nuri Gökhan Bozkır ile tutuksuz sanıklar Ertuğrul Çakır, Mustafa Aksoy, Bekir Gökhan Kazancı, Ömer Faruk Çalışkan ve sanık avukatları ile müşteki Alev Banu Şahin ve Doğan Şahin'in avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, sanık Ertuğrul Çakır ile daha önce tanıştığı ve arkadaş oldukları gerekçesiyle duruşmadan çekilmişti. Bu nedenle mahkeme heyetine Hakim Üye Süreyya Gönül başkanlık etti.

Esas hakkındaki savunmalarını yazılı olarak mahkemeye sunan sanık avukatları savunmalarını sözlü olarak da özetledi.

Sanık Kasım Zengin'in avukatı Fatih Aktaş, müvekkilinin ''1997 yılından beri emniyet istihbaratı için gayri resmi ajan olarak çalıştığını ve organize suç örgütlerinin çökertilmesinde etkili olduğunu'' savundu.

Müvekkilinin ''suç örgütlerinin içerisine girerek, topladığı bilgileri resmi mercilere illettiğini'' iddia eden avukat Aktaş, ''Zengin, futboldaki şike iddialarının içinde bizzat bulunmuş, bir cemiyet başkanının tehdidi üzerine oradaki işini bitirmiş, ordu içindeki illegal bir oluşumu deşifre etmek üzere Ankara'ya gelmiştir. Kendini resmi bir devlet görevlisi olarak düşünmüş, bu hareketler içerisine girmiştir'' diye konuştu.

"Zengin'in cezai ehliyeti yok"

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin Kasım Zengin'in akıl sağlığının yerinde olduğuna dair verdiği raporun bilimsel olmadığını öne süren Aktaş, müvekkilinin Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akıl sağlığı üzerine psikolojik tedavi gördüğünü ve bunun da cezai ehliyetinin bulunmadığını gösterdiğini kaydetti.

Sanık Kasım Zengin'in İstanbul'dan Ankara'ya geldiğinde organizasyon şirketi kurduğunu ve şirketi bir süre sonra güvenlik şirketine dönüştürdüğünü anlatan avukat Aktaş, müvekkilinin bu işler sırasında diğer sanık Serdar Yük'ten borç para aldığını, tanıştığı eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır'ın da ''kimliğinden yararlanarak, şirketin vitrinine konulduğunu'' savundu.

Sanık İbrahim Tatlıses'in avukatı Aslıhan Barış Girgin de müvekkilinin üzerine atılı ''birden çok kişiyle hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım'' suçunu işlemediğini öne sürerek, iddianamede hürriyeti tahdit edilen kişi olarak gösterilen Hüseyin Bozan'ın davada şikayetçi veya müşteki olarak yer almadığına işaret etti.

Hüseyin Bozan'ın verdiği ifadede, Tatlıses ve Emre Köroğlu olarak tanıdığı Kasım Zengin'in çağrısı üzerine Star TV'ye gittiğini ve orada görüşme yaptıklarını, bu görüşmede de tehdit ya da baskı görmediğini anlattığını kaydeden avukat Girgin, Tatlıses'in Türk Ceza Kanunu'nun 220/7-3 ve 109/2-3 maddelerinin a ve b bentleri gereğince 5 yıl 3 aydan 18 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen esas hakkındaki mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Sanık Osman Hüseyin Selçuklu'nun avukatı Mehmet Mermer ise müvekkilinin lakabının emniyet mensuplarıyla olan yakın ilişkisinden dolayı ''MİT Osman'' olduğunu ve bunun da ''Ahmet Çavuş'' gibi sıradan bir lakap olduğunu savundu. Avukat Mermer, sanıklar arasında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses olmasa, dava konu olayların çok sıradan olaylar olduğunu iddia etti.

Diğer sanıklar ve avukatları esas hakkındaki savunmaları, öğleden sonra yapacaklar. 

Zaman



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,102 µs