HSYK'lı tehdit | " /> HSYK'lı tehdit | "/>

En Sıcak Konular

Mahkeme heyetine HSYK'lı tehdit

8 Ocak 2010 12:26 tsi
Mahkeme heyetine HSYK'lı tehdit 
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen faili meçhuller davasında Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün avukatı Ünsal Aktaş mahkeme heyetini tehdit etti.

Firari sanık Kukel Atağ'ın ilk kez katıldığı duruşmada usule ilişkin beyanda bulanmak üzere söz alan Aktaş, her duruşmada yeni mağdurlar ortaya çıktığını ve ucu açık bir yargılama yapıldığını söyledi.

Davanın uzamaması için tanık Mehmet Nuri Binzet'in bir an önce dinlenmesini isteyen Aktaş, ayrıca duruşmanın kamerayla kayıt altına alınmasını talep etti. Müdahil avukatlarının yargılama boyunca kendilerini tehdit ettiğini savunan Aktaş, "Böyle devam etmesi durumunda mahkeme heyetini başta HSYK olmak üzere yetkili mercilere şikayet edeceğim." dedi.

Sanık avukatı Mustafa Olcayto da müvekkilli Cemal Temizöz'e isnat edilen suçun ne olduğunu hale öğrenemediklerini ileri sürdü.

Müvekkilinin CMK'nın 250. maddesindeki suçlarla yargılanamayacağını iddia eden Olcayto, mahkemenin sanıklara atfedilen suçları yargılamaya yetkili olmadığını, bu sebeple görevsizlik kararı verilmesini istedi.

Bunun üzerine söz alan mağdur avukatlarından Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, sanıklara isnat edilen suçların iddianamede açık bir şekilde yer aldığını vurguladı.

Elçi, mahkemenin yargılamayı yapıp yapmayacağına yönelik değerlendirmenin de ilk celsede karara bağlandığını hatırlattı.

Sanık avukatlarından Tahir Elçi ise sanık avukatlarının yargılanmanın kayıt altına alınması talebini desteklediklerini söyledi. Ayrıca mağdurlar dinlenmeden tanıkların dinlenemeyeceğini belirten Elçi, sanıkların TCK'nın 220. maddesinden yargılandığını, daha sonra silahlı terör örgütü suçlarıyla ilgili olarak TCK'nın 314. maddesi doğrultusunda ek savunma yapmaları gerektiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, davayla ilgili yargılamanın durdurulması yönündeki 'yetkisizlik' talebini görüşmek üzere duruşmaya kısa süre ara verdi.

MAHKEME, TEMİZÖZ'ÜN AVUKATLARININ YAPTIĞI 'GÖREVSİZLİK' TALEBİNİ REDDETTİ

Faili meçhuller davasına bakan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Kayseri İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz'ün avukatlarını yaptığı 'görevsizlik' talebini reddetti.

Mahkeme, yargılamanın süreceğini ikinci kez karara bağladı. Sanık avukatları ilk duruşmada da mahkemenin söz konusu davaya bakmakla yetkili olmadığını savunmuş; ancak bu yöndeki talepleri kabul edilmemişti. Faili meçhul davasının 7. celsesi, soruşturmanın başladığı Mart 2009 tarihinden bu yana firari olan ve dün yol araması sırasında gözaltına alınan sanık Kukel Atağ'ın da katılımıyla devam ediyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 'adam öldürmek, cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmeye azmettirmek' suçlarından cezalandırılmaları istenen sanıklar, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1992 ile 1994 yılları arasında işlenen 20 faili meçhul cinayetten sorumlu tutuluyor.

Sanıklardan Cemal Temizöz'ün 9, Kamil Atağ'ın 7, Tamer Atağ'ın 2, Adem Yakın'ın 7, Hıdır Altuğ'un 3, Fırat Altın'ın (Abdulhakim Güven) 6, Kukel Atağ'ın ise bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

cihan



Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs