En Sıcak Konular

MHP'nin referandum isyanı!

8 Ocak 2010 11:33 tsi
AK Parti'nin Anayasa için Referandum atağı muhalefetin tepkisini çekti. MHP hükümeten suçüstü yakalandığını düşünüyor.

AK Partinin referandum süresini kısaltmak için verdiği teklif "Hükümet uzlaşma aramadan Anayasa değişikliği yapacak" yorumlarına neden oluyor.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, teklifin ne iyi niyetli ne de masum olmadığını belirterek, “Bu teklifle AKP suçüstü yakalanmıştır. Uzlaşma niyetinin olmadığını çok açık gösterdi” dedi.

Şandır İNTERNETHABER’in AK Partili Bekir Bozdağ’ın verdiği referandum süresini kısaltacak yasa teklifiyle ilgili sorularını yanıtladı. Söz konusu teklifin Anayasa değişikliği ile ilgili bir paket hazırlanmadan önce getirilmesini eleştiren Şandır şunları söyledi:

“İktidarının uzlaşmak gibi bir niyeti yok. Öyle bir niyeti olsa önce referandum yasasını getirmezdi. Biz hükümeti dürüst bulmuyoruz. Kesinlikle iyi niyetli ve masum bir teklif değil. Söz konusu teklif hükümetin suçüstü yakalanması, uzlaşma niyetinin olmadığının çok açık ifadesidir.”

Anaya Değişikliği konusunda da çok adım atılacağına inanmayan Şandır, “Böyle bir istek olsa 7 yılda bir taslak çıkarılırdı. Ama hükümetin bugüne kadar sahiplendiği, Meclis’e getirdiği böyle kapsamlı bir taslak olmadı” dedi.

HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK?
Şandır, eğer bir Anayasa Değişikliği önerisi gelirse bunun içeriğinde ne olacağı yönündeki düşüncesinin sorulması üzerine, “Tabiî ki mutabakat şansı olmayan yasalar gelecek” yanıtı verdi, Şandır şöyle devam etti:

“Uzlaşma arayışları olmadığına göre, devletin üniter yapısını, kimliğini, hukukunu değiştirecek düzenlemeler gelecek. Eğer bu şekilde düzenleme yapılırsa bu meşru olmaz. Koalisyon döneminde Anayasa değişiklikleri yapıldı. Nasıl yapıldığı hatırlansın. Bir uzlaşma komisyonu kuruldu. 100 madde gözden geçirildi. Tam uzlaşma sağlanan maddeler oybirliğiyle değiştirildi. Anayasa uzlaşma ile değiştirilir. Çatışma ile bu olmaz.”

internet haber



Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,771 µs