En Sıcak Konular

Afganistan’da 'çift taraflı' bizde üç isimli

8 Ocak 2010 09:46 tsi
ABD istihbaratına tarihinin en ağır darbelerinden birini Afganistan’da vuran ve Halil Ebu Mulal el Balavi olarak tanınan canlı bomba, ‘Kültür Anlaşması’ ile Türkiye’ye gelip Ankara TÖMER’de Türkçe öğrendi.

AFGANİSTAN’da 7’si CIA biri Ürdün İStihbarat’ından 8 ajanı öldüren El Kaide’nin canlı bomba Halil Ebu Mulal el Balavi’nin, 5 Aralık 2001’de Bahçelievler Nikah Dairesi’nde Defne Bayrak ile evlenirken Hamam Khaleel Mohammad Abumallal adını kullandığı ortaya çıktı. Nikah kayıtlarına göre babasının adı Mohammad. Annesinin adı Shinnora. Doğum tarihi 25 Aralık 1977.
Canlı bomba, ülkelerarası imzalanan “Kültür Anlaşması” ile Türkiye’ye geldi. 1995-1996 yıllarında Ankara TÖMER’de (Türkçe Öğrenme Merkezi) Türkçe öğrendi. Öğrenciyken, Fatih’te bir öğrenci evinde kaldı. 1996’da, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girerken de Homam Khalil Muhammed Ebu Mallal adıyla kayıt yaptırdı. 2002’de, 100 üzerinde 60 gibi orta seviyenin üzerinde bir başarıyla okulu bitirdi ve Ürdün’e döndü.

Suç kaydı yok
Öğrencilik döneminde 1979 Kocaeli doğumlu Defne Bayrak’la tanıştı. Kısa bir arkadaşlık döneminin ardından iletişim bölümünde okuyan Defne Bayrak’la Bahçelievler Evlendirme Dairesi’nde resmi nikahla evlendi.

Defne Bayrak’ın soyadı da eşininki gibi Mohammad Abumallal oldu. Canlı bomba, 2002’de okulunu bitirdikten sonra Ürdün’e gitti ve bir daha Türkiye’ye dönmedi. Ürdün’de yaşamaya başlayan Defne Mohammad Abumallal zaman zaman Türkiye’ye giriş yapıyordu. Çiftin Leyla ve Lina isminde iki kızı var. Defne Mohammad Abumallal, en son 26 Ekim 2009’da Türkiye’ye giriş yaptı. Canlı bombanın ve eşinin Türkiye’de suç kaydına rastlanmadı.

Emniyette 5 saat
Mohammad Abumallal´ın eşi Defne Mohammad Abumallal (Bayrak), polisin daveti üzerinde dün saat 18.00’de Vatan Caddesi´ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´ne geldi. Defne Bayrak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteği üzerine terör polisine 5 saat ifade verdikten sonra saat 23.00’de emniyet müdürlüğünden ayrıldı.

Hürriyet



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,436 µs