En Sıcak Konular

Canlı bombanın eşi kameralara konuştu

7 Ocak 2010 19:19 tsi
Afganistan'da düzenlediği intihar saldırısında 8 CIA görevlisini öldürdüğü iddia edilen Ürdünlü Humam Khaleel Mohammed Abu Malla'nın eşi Defne Bayrak, olayın garipsenecek bir durum olmadığını söyledi.

Eşinden böyle bir şey beklemediğini dile getiren Bayrak, "Garipsenecek şey, olayın CIA ve Ürdün istihbaratı ile bağlantılı olması." dedi.

Mazlum Der İstanbul Şubesi'nden ayrılışı esnasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Defne Bayrak, eşinden böyle bir eylem beklemediğini ifade etti. Haberi nasıl aldığı sorulan Bayrak, "Ben haberi Pakistan'dan aldım. Eşimin bir arkadaşı söyledi." dedi. Eşi hakkında çıkan haberlere inanıp inanmadığı sorulan Bayrak, "Mesele bunlara inanmak inanmamak değil. Böyle bir şey olabileceğini beklemiyordum. Çünkü eşim oraya okumaya gitmişti. Daha sonra orada çalışmaya başlamıştı. Mesele bu, yani inanıp inanmamam değil." şeklinde konuştu.

Eşi ile son konuşması sorulan Bayrak, "Son konuşmamız bir buçuk ay önce oldu. İnternet üzerinden de 10 gün önce görüşmüştük. Gayet normaldi, Türkiye'ye gelecekti." diye cevap verdi. Eşiyle nasıl tanıştığı sorusuna Bayrak, "Bu magazin sorusu kusura bakmayın. Hiç gerekli bir soru değil." karşılığını verdi. Eşinin görüşleri sorulan Bayrak, "Eşimin cihat forumlarında sürekli yazdığı basında çıktı zaten. Onun gidip o eylemi yapması garipsenecek bir şey değil. Garipsenecek şey, olayın CIA ve Ürdün istihbaratı ile bağlantılı olması. Burada da yapılabilecek tahmin sadece onların kullanmış olabileceği. Başka bir tahmin de yapılamaz." dedi.

Bayrak, eşi hakkındaki ajanlık iddiasına inanıp inanmadığı sorusuna, "Ajan olduğuna inanmıyorum. Ajanlık yapacak fikirleri yoktu." cevabını verdi. Bayrak, "Allah eşime rahmet eylesin, eşimi çok seviyorum, o kadar. İnşallah şehittir. Ben şehittir ya da değildir deme hakkına sahip değilim." diyerek açıklamalarını tamamladı. (CİHAN)



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,415 µs