En Sıcak Konular

Gül ve Erdoğan'a ilginç mektup

7 Ocak 2010 16:56 tsi
Türkiye'de kapalı alanlarda uygulanan sigara yasağından özellikle kafeterya, kahvehane ve bar sahipleri şikâyet ederken Muğlalı bir vatandaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilginç bir mektup gönderdi.

Muğla Verem Savaş Dispanseri'nde çalışan Mehmet Şahin (57), 2000 yılında 17 yaşındaki oğlu Turhan Şahin'i ilik kanserinden kaybettikten sonra emekli olarak fahri müfettişliğe başladı. Trafik, çevre kirliliği ve sigara denetmenliği gibi konularda çalışan Şahin, il merkezindeki birçok kamu kurumu ve işletmelerde sigara yasağına uyulmadığını tespit ederek, valilik başta olmak üzere birçok kuruma şikâyet dilekçesi verdi. Son olarak Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'e gönderdiği mektupta, sigara yasağının ihlâl edildiği resmi kurumları ve eğlence merkezlerini tek tek sıraladı ve denetim yapılmasını istedi.

Mektubunda, kapalı mekânlarda sigara içilmesini yasaklayan kanuna rağmen Muğla'da birçok kahvehane, eğlence mekânı ve resmi kurumda uygulanmadığını dile getiren Şahin, denetimlerin yetersizliğinden yakındı. Mehmet Şahin, mektubunda şunları kaydetti: "Sigara yasağını uygulamayan mekânlarda yine göz gözü görmüyor. Sigara dumanından geçilmiyor. Bu tür yerlere girmek imkânsız. Madem böyle bir yasa çıkarıldı, insan sağlığı için olumlu bir yasa, öyleyse en sıkı şekilde uygulanması için sürekli denetim yapılmalı. İlimizde bu denetimler yapılmıyor, yapılmadığı için de sıraladığım mekânlarda yoğun bir şekilde sigara içilmeye devam ediliyor. Bir vatandaş olarak sigara yasağının tam olarak uygulanmasını ve denetimlerin sıklaştırılmasını istiyorum. Bu konunun peşini bırakmayacağım."

Şahin, Muğla'da İl Sağlık Müdürlüğü, hastaneler, adliye ve İl Emniyet Müdürlüğü hariç resmi kurumlarda sigara içildiğini ileri sürerek, vilayet binasında bile yasağına uyulmadığını iddia etti. Gönderdiği şikayet mektubunda sigara içilen 10 bar, 15 lokal, 30 işyeri ve 50 kahvehanenin isimlerini yazdığını da belirtti.Fahri müfettiş Şahin, yaptığı işe büyük önem verdiğini vurgulayarak, "Ben her sabah saat 08.00'de Muğla Valiliği'ne gelirim. Maalesef sigara yasağına uyulmayan yerler arasında resmi kurumlar da bulunuyor. Bunların başında da valilik geliyor. Valilik binasının zemin katında bazı daire müdürleri toplu halde sigara içiyor." dedi. (CİHAN) 



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,462 µs