En Sıcak Konular

5 yıl ölen annesinin emekli maaşını çekti

0 0 0000 00:00 tsi
ADANA’da annesinin SSK'dan aldığı emekli maaşını, ölümünün ardından 5 yıl boyunca çekmeye devam eden 48 yaşındaki Atilla Yuvalı ile annesi adına nüfus cüzdanı çıkardığı teyzesi 58 yaşındaki teyzesi Şükrüye Yağan yakalandı. Atilla Yuvalı tutuklanırk

Yeşilyurt Mahallesi’nde boşandığı eşinden olan Atilla Yuvalı ile birlikte oturan sigorta emeklisi Fatma Taşgün 55 yaşındayken 2002 yılında öldü. Nüfus Müdürlüğü’ne annesinin ölüm ilamını bildirmeyip, kayıttan sildirmeyen Yuvalı, ATM kartıyla Ziraat Bankası’ndan emekli maaşını çekmeyi sürdürdü. Kartın kullanım süresinin dolması üzerine, Şükrüye Yağan’ı annesi gibi gösteren Yuvalı, Fatma Taşgün’ün kimlik bilgilerini kullanarak teyzesine yeni nüfus cüzdanı çıkarttırdı. Yeni nüfus cüzdanında ismi Fatma Taşgün olarak görülen Şükrüye Yağan, yeğeniyle birlikte emekli maaşını çekmeye devam etti.

Hesapları kontrol eden banka görevlilerinin durumu fark etmesiyle dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Bankanın ihbarı üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücarele Şubesi ekipleri Şükrüye Yağan’ı telefonla aradı. Kadına, “Ziraat Bankası’nda paranız var, gelip çekmezseniz el konacak” diye bilgi veren Mali Büro ekipleri, bankaya gelip Fatma Taşgün adına parayı çekmeye çalışan Şükrüye Yağan ile yeğeni Atilla Yuvalı’yı gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen zanlıların sahte kimlikle bankadan 2 kez, 2 bin YTL kredi de çektikleri belirlendi.

Gözaltına alınan Yuvalı, sorgusunda “Annem öldükten sonra Buruk Mezarlığı’nda toprağa verdik. Defin belgesini bize veren mezarlık görevlileri Nüfus Müdürlüğü’ne bildirip kayıttan düşümünü yaptırmamızı söyledi ama biz geciktik. Bir süre sonra bankadaki hesabını kontrol ettiğimde annemin SSK’dan aldığı maaşın yattığını fark edip çektim. Ertesi ay baktım yeni yatmış. Kolay para tatlı geldi. Sonra kartın süresi dolunca aklıma teyzem geldi, annemin kimliğinin kayıp olduğunu söyleyerek teyzemin fotoğrafını yapıştırıp yeni nüfus cüzdanı çıkarttırdım. Annemin adıyla teyzemi bankaya götürüp yeni kart çıkarttırdım. Bu arada 2 kez de kredi çektim. Bu işin sonunun olmadığını, yakalanacağımı anladım ama, annemin ölüm ilamını bulamadığım için kayıtlardan düşürtemedim” dedi.

Sorgularının tamamlanmasının ardından sahte evrak düzenlemek ve dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edilen Şükriye Yağan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Atilla Yuvalı tutuklandı.

Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, defin işlemleri resmi kurumlarda yapılmamışsa evrakın cenaze sahibine elden verildiğini belirtirken, Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, bunun ancak defin işlemleri sırasında kimliği olmayanlarla ilgili olarak uygulandığını söyledi.

hürriyet



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs