değişikliği yok | " /> değişikliği yok | "/>

En Sıcak Konular

Anayasa değişikliği yok

7 Ocak 2010 15:22 tsi
Anayasa değişikliği yok AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulmasına ilişkin sürenin kısaltılmasını içeren kanun teklifinin, “anayasa değişikliği, erken seçim veya demokratik açılımla” ilgisi olmadığını söyledi.

Bozdağ, halkoylaması için öngörülen 120 günlük sürenin, 45 güne indirilmesi amacıyla verdiği kanun teklifine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Mevcut durumda Anayasa değişikliğine ilişkin halkoylamasının; Resmi Gazetede yayımdan itibaren 120 gün sonraki ilk pazar günü yapılabildiğini ifade eden Bozdağ, teklifinin, bu sürenin 45 güne indirilmesini öngördüğünü belirtti. Bozdağ, halkoylamasına sunulan konularda 4 aylık sürenin oldukça uzun olduğunu, bu süre zarfında olayın gündemden düştüğünü, leyhteki veya aleyhteki bütün fikirlerin unutulabileceğini, bu sonuçları önlemek için teklif verdiklerini kaydetti.

Bekir Bozdağ, zamanlama olarak bu teklifin ardından Anayasa değişikliğinin beklenip beklenmeyeceğine ilişkin soruya, “Zamanlama konusuyla alakalı anlamı yok. Şu anda bir Anayasa değişikliği teklifi söz konusu değil. Anayasada değişiklik ihtiyacı olduğu, toplum tarafından dile getirildiği bir gerçek. Şu anda böyle bir Anayasa değişiklik çalışması yok. Bu süre uygun bir süre değildi. Bundan sonra ne zaman olur bilemiyoruz ama halkoylaması gerektiği durumlarda, süre sınırlamasına ihtiyaç vardı, biz onu yapık” karşılığını verdi.

“MESULİYETİ BIRAKIP KAÇMADIK”

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyu “erken seçim hazırlığı” şeklinde yorumladığının hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Erken seçim hazırlığı yok, erken seçim de yok. Ak Parti seçimi zamanında yapacaktır. Lügatımızda erken seçim yok. Milletimizin bize verdiği yetkiyi, milletin yetkiyi verdiği süre içerisinde kullanacağız. Biz mesuliyeti hiçbir zaman bırakıp kaçmadık. Onların temennileri olabilir. 4 seçimin dördünde de millet, muhalefeti tekzip etti. Şimdi herhalde bir tekzip daha bekliyorlar ama 2011'i bekleyecekler, seçim zamanında yapılacak” diye konuştu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, “Demokratik Açılım” kapsamında referanduma gidilip gidilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine şunları kaydetti:
“Verdiğimiz teklifin açılım süreciyle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Açılım süreci içerisinde yapılacakları, Genel Görüşme sırasında İçişleri Bakanımız 17 madde şeklinde açıkladı. Bunlar içerisinde kısa ve orta vadeli yapılacak işler arasında Anayasa değişikliği konusu yok. Anayasa değişikliği, uzun vadede yapılacak işler arasında yer alıyor. Şu aşamada böyle bir değişiklik söz konusu değil. Bu teklif, ne açılım sürecinde yapılacak bir Anayasa değişikliği için ne de başka nedenle yapılacak bir anayasa değişikliği için.”

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in 10-12 maddelik Anayasa değişikliği teklifinin olabileceğine yönelik açıklamalarının anımsatılması üzerine Bozdağ, “Kendi değerlendirmesidir. Neye istinaden söyledi bilemiyorum. Şu aşamada böyle bir çalışmamız yok” dedi.

A.A.



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,399 µs