En Sıcak Konular

Köstebek iddiası fos çıktı

7 Ocak 2010 14:52 tsi
Çukurambar'da, Arınç'a suikast planladıkları iddiası ile gözaltına alınan 2 muvazzaf subayın “Biz bilgi sızdıran Albay Baki K.'yı izliyorduk” ifadeleri fos çıktı.

Cihan Haber Ajansı, Albay B.K.'nın, geçtiğimiz yıllarda kalp krizi geçirdiği ve Genelkurmay Karargahı'nda görev yapmadığını abonelerine duyurdu. Albay B.K.'nın Genelkurmay Karargahı'nda görev yapmadıysa, muvazzaf iki subayın Albay B.K.'yı takip etmesi mantıksız görülüyor.

Vakit'in elde ettiği bilgilere göre; Çankaya ilçesi Çukurambar'da, Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda görev yapan Kurmay Albay A.K.'nın evi bulunuyor. Kurmay Albay A.K.'nın, Çukurambar'da oturduğu evde kendisinin üzerine Telekom'da kayıtlı telefon da bulunuyor.

Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında yakalanan iki subay ifadelerinde, Kurmay Albay A.K.'nın isminin verilmesinin düşünüldüğü; ancak Kurmay Albay A.K.'nın 3 aydır yurtdışında olduğu için Kurmay Albay B.K.'nın ismini verdikleri öne sürülüyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında yakalanan muvazzaf iki subayın, Kurmay Albay Baki K.'yı izlediklerine yönelik ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Bülent Arınç'ın evinin hemen yakınında Çukurambar'da, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda görev yapan Kurmay Albay A.K.'nın evinin bulunduğu, Kurmay Albay A.K.'nın da yaklaşık 3 aydır yurtdışında olduğu öğrenildi.
Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda görevli muvazzaf iki subayın üstlerinin talimatıyla, Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarını kapatmak için Kurmay Albay Baki. K. ismini ortaya attıkları öne sürülüyor.

BAKİ K.'NIN BİYOGRAFİSİNDE BÜYÜK ÇELİŞKİ
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast planladıkları gerekçesiyle “silahlı örgüt kurmak” ve “halkı hükümete karşı isyana tahrik” suçlarından tutuklanmaları talep edilen; ancak mahkeme tarafından delil yetersizliğinden serbest bırakılan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.'nin ifadelerinin çelişkili olduğu ifade ediliyor.
Arınç'ın evinin yakınlarında yakalanan iki subay ifadelerinde, Kurmay Albay Baki K.'yı şifai emirle izlediklerini iddia ettiler.

BAKİ K., 1974 YILINDA MEZUN OLDUYSA 2004 YILINDA EMEKLİ OLMASI GEREKİRDİ!
Gazetelere yansıyan haberlerde, Albay Baki K.'nın biyografisi şöyle verildi: “ANKARA'DAKİ Eğitim Doktrin Komutanlığı'nda görevli olduğu öğrenilen Baki K., Yarbay rütbesindeyken, 2006-2008 arasında Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'nda görev yaptı. 1974'te Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Kurmay Albay Baki K., 1 yılı aşkın bir süredir EDOK Komutanlığı'nda çalışıyor. Ancak, ‘bilgi sızdırdığına dair somut bir delil elde edilemediği' için albay hakkında henüz bir soruşturma başlatılmadı. Bu nedenle hala görevinin başında olan albay için ‘masumiyet karinesi' uygulandığı ifade edildi.” Baki K.'nın, biyografisinde 1974'te Kara Harp Okulu'ndan mezun olduğu görülüyor. Mezun olduğu yıla göre hesap yapılsa, Kurmay Albay Baki K.'nın 2004 yılında emekli olması gerekiyor.

“BAKİ K., GENELKURMAY KARARGÂHI'NDA GÖREVLİ DEĞİL”
Cihan Haber Ajansı da, (CHA) Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında oturduğu ve takip edildiği belirtilen Albay B.K.'nın, geçtiğimiz yıllarda kalp krizi geçirdiği ve Genelkurmay Karargahı'nda görev yapmadığını abonelerine duyurdu. Söz konusu haberde; “Albay B.K.'nın 2007 yılında geçirdiği kalp krizinin ardından belli aralıklarla raporlar aldığı ve hava değişim raporları nedeniyle rütbe atlayamadığı ve pasif görevlerde yer aldığı belirtildi” ifadeleri yer aldı. Albay B.K.'nın Genelkurmay Karargahı'nda görev yapmadıysa, muvazzaf iki subayın Albay B.K.'yı takip etmesi mantıksız görülüyor.

KURMAY ALBAY A.K. DA YURTDIŞINDA
Vakit'in elde ettiği bilgilere göre; Çankaya ilçesi Çukurambar'da, Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda görev yapan Kurmay Albay A.K.'nın evi bulunuyor. Kurmay Albay A.K.'nın, Çukurambar'da oturduğu evde kendisinin üzerine Telekom'da kayıtlı telefon da bulunuyor. Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında yakalanan iki subay ifadelerinde, Kurmay Albay A.K.'nın isminin verilmesinin düşünüldüğü; ancak Kurmay Albay A.K.'nın 3 aydır yurtdışında olduğu için Kurmay Albay B.K.'nın ismini verdikleri öne sürülüyor.

BİLGİ SIZDIRDIĞINI 1 YILDIR TESPİT EDEMEMİŞLER
Milliyet gazetesinde Çukurambar'da yakalanan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.'nin, tutuklanması talebiyle sevkedildiği Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmaları yayınlandı.

Albay E.Y.B. “Ben ilk defa izleme yaptım. 1 yıl bu görevi devam ettirdik. Ama 1 yıl boyunca bilgi sızdırdığını tespit edemedik. Görevin sonlandırılması için arkadaşlarımızla konuştuk. Teklifimizi Y. Albaya ilettik. Temmuz ayıydı. Y. Albay da kabul etti. Ekim ayına kadar bu izlemeye son verdik. Ekim ayında üstlerinden aldığı emir gereğince Y. yeniden göreve devam edeceğimizi söyledi. (...)” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay Karargahı'ndan, bilgi sızdırdığı iddia edildiği Albay B.K. hakkında yeni bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada, B.K.'nın bilgi sızdıran bir personel olmadığının tespit edildiği belirtilerek, “Hakkında bilgi toplama faaliyeti icra edilen ve yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, adı gündeme gelen askerî personele yönelik, bugüne kadar ileri sürülen bu iddiaları doğrulayacak herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır” duyurusu yapmıştı.

KENAN KIRAN-VAKİT 



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,363 µs