En Sıcak Konular

BBP, helikopter kazasıyla ilgili yeni bir komisyon istiyor

7 Ocak 2010 13:29 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP), Ulaştırma Bakanlığı Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu'nun Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin raporunu sert bir dille eleştirdi.

Raporu 'uydurma ve hikaye' olarak niteleyen BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine verdiği söz kapsamında yeni bir komisyon kurulmasını istedi.

Parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Destici, sözlerine, Filistin'e insani yardım götüren konvoya Mısır'da yapılan taşlı saldırıyı kınayarak başladı. Mısır'ın zorluk çıkarmasının utanç verici olduğunu dile getiren Destici, olayı kınadığını belirterek, Genel Başkan Yalçın Topçu'nun da konvoydaki yetkilileri arayarak bilgi aldığını ve geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

BBP olarak helikopter kazasının araştırılması için bir komisyon kurduklarını hatırlatan Destici, Ulaştırma Bakanlığı'nın hazırladığı raporun incelendiğini ve kendilerinin de bir rapor hazırlayacağını ifade etti. Bu ayın sonuna kadar raporlarını bitireceklerini anlatan Destici, raporu Meclis Araştırma Komisyonu'na da sunacaklarını, komisyonun sadece bakanlığın raporunu dikkate almamasını istedi.

Bakanlığın raporunu yetkili ama ehil olmayan kişilerin hazırladığını savunan Destici, raporda olayın kesin nedeninin belirtilmediğini, sadece tahmin yürütüldüğünü vurguladı. Pilotun telefon konuşmasından dolayı helikopterin düştüğü yönündeki değerlendirmelere karşı çıkan Destici, pilotun 14:55-14:56 arasında konuşma yaptığını, helikopterin ise konuşmadan 10-12 dakika sonra düştüğünü söyledi.

Meclis Araştırma Komisyonu'nun, raporunu ayın 10'unda açıklayacağını basından öğrendiklerini dile getiren Destici, şöyle devam etti: "Meclis Araştırma Komisyonu üyeleriyle görüştüğümde, kendileri de bu konuda net bilgilerinin olmadığını söylediler. Kendilerine henüz ön bir rapor dağıtılmadığını, sorulduğunda kendilerine bir ön rapor dağıtılacağı ve bununla ilgili varsa ekleme yapılacağı, sonra da komisyonun nihai raporu açıklayacağını söylediler. Bu, Meclis iç tüzüğüne de Meclis Araştırma Komisyonu'nun kuruluş felsefesi ve yasasına da aykırıdır. Bunu sakat ve yanlış buluyoruz. Bu 'araştırma komisyonu değil de sanki aklama olayı, kapatma komisyonu gibi görev yaptı' gibi ifadeler, bizzat komisyon içerisinde görev yapan üyelerin ifadeleridir. Biz de zaten bunu gözlemliyor ve görüyoruz. Bir bilirkişi heyeti oluşturulmadı, olayın üzerine ciddi bir şekilde gidilmedi. Başbakan ile son görüştüğümüzde itirazlarımızı dile getirdik. Kendisi 'yeniden bir komisyon kurarız, bu konuda rahat olun' demişti. Sayın Başbakanımızdan yeni bir komisyon kurulmasını bekliyoruz."

BBP olarak Devlet Hava Meydanlarıyla, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüyle, TİB ile davalı olduklarını ifade eden Destici, "Benim davalı olduğum bir kurumun memurları nasıl bu olayı araştırır; o zaman kamuoyu, ben bundan nasıl memnun oluruz." diye sordu.

Destici, bu işin sonuçlandırılması için bağımsız bilirkişi kuruluşları oluşturana kadar takipçisi olacaklarını, aksi halde asla tatmin olmayacaklarını söyledi.
 
cihan



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs