En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a düello çağrısı

7 Ocak 2010 12:29 tsi
Arınç ile CHP'liler arasındaki gerilim büyüyor. Kılıçdaroğlu, Arınç'ı düelloya davet etti...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la yaşadıkları kozmik oda gerilimi büyüyor. Daha önce AK Partili Dengir Mir Mehmet Fırat ve Melih Gökçek ile düello yapan Kılıçdaroğlu şimdi de Bülent Arınç’ı düelloya davet etti.

Kılıçdaroğlu, "Daha önce iki önemli isimle kameralar önünde sözlü tartışmanız oldu. Arınç'a yönelik de böyle bir çağrınız olur mu? sorusuna, "Benim açımdan bir sakınca yok" yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu, "Bu bir davet mi" sorusuna da, "Kendisi kabul ederse neden olmasın" yanıtı verdi.

Kılıçdaroğlu Meclis'te düzenlediği basın toplantısında hem CHP lideri hem de kendisine yönelik eleşitrilerde bulunan Arınç'a yanıt verdi. Arınç'ın kozmik oda ile iligili 'kozmetik' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sayın Arınç, kozmik odaya siz kozmetik odaya kozmetik oda dediniz mi demediniz mi? Böyle diyerek olayı bizzat siz, karikatürüzi etmiyor musunuz? Bunu bildiğimiz için biz sizi başından beri komik buluyoruz. Sorun da bu. Hala anlamadınız mı? Hala anlamadınız mı? Ama siz olayın özü ile ilgilenseydiniz, size saygı duyardık" dedi.

DERİN KARARGAH SORUMLUSU MUSUNUZ?

Arınç'ın sık sık bu konuşla ilggili açıklama yapmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, bunun İçişlerdi Bakanlığının görev alanı içinde olduğunu da hatırlattı ve "Siz Basın yayın, Anadolu Ajansı ve TRT'den sorumlusunuz. Yoksa siz AKP'nin derin karargahının mı sözcüsü ve sorumlusu musunuz?"

Kılıçdaroğlu, referandum hazırlık sürecinin 120 günden 45 güne indirilmesine ilişkin, hükümetin bir yasa tasarısı hazırlığında olduğuna ilişkin bilgilerin sorulması üzerine de; "Anayasalar ciddi belgelerdir. Toplumsal uzlaşma olmadan olmaz. 120 günü de getiren onlardı. Şimdi neden vazgeçiyorlar. Erken seçime giderken herhalde bunu da çıkartmak istiyorlar" diye yanıt verdi.  

internethaber



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,957 µs