En Sıcak Konular

Filistin konvoyu Gazze'ye girdi

7 Ocak 2010 11:22 tsi
Filistin konvoyu Gazze'ye girdi Filistin'e Yol Açık" konvoyunda bulunan 5'i milletvekili 20 kişilik Türk grubu, Mısır gözetimindeki Refah sınır kapısından geçerek Gazze'ye ulaştı.

"Filistin'e Yol Açık" konvoyundaki araçlar, Refah Sınır Kapısı'ndan parça parta Gazze'ye girmeye başladı.

CNNTurk haber sitesinin bildirdiğine göre, konvoy ile birlikte Gazze'ye TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile milletvekilleri Mehmet Hıdır Nil, Seracettin Karayağız, Cemal Yılmazdemir ve Hüsnü Tuna ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ile bir grup partili de, Gazze'ye giriş yaptı.

Ak Parti milletvekilleri, Gazze'deki fiili yönetimin Başbakanı İsmail Haniye ile görüştüler.

Haniye, görüşmede yaptığı konuşmada, milletvekillerini Gazze'de görmekten çok mutlu olduğunu belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle bahsetti.

Haniye, "İsrail'in saldırılarına ve ablukasına karşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cesur çıkışı hala hafızalarımızda" dedi.

Konvoyun yolculuğunu başından beri takip ettiklerini, karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları gördüklerini anlatan Haniye, Gazze'ye ulaşan milletvekillerini "gerçek kahramanlar" olarak nitelendirdi.

İsmail Haniye, Türkiye'nin gönderdiği insani ve mali yardımlarla desteğini sürdürdüğünü, bazı sivil toplum örgütlerinin Gazze'de çalışmalarını devem ettirdiklerini kaydederek, kendilerinin de bu kuruluşlara ellerinden gelen yardımı gösterdiklerini, Türk Kızılayı'na Gazze'de yapılacak Türk köyü için arsa tahsis ettiklerini bildirdi.

Haniye, Türk Kızılayı'nın inşa edeceği evlerin olduğu bölgeye "Fatih Sultan Mehmet" adını vereceklerini dile getirdi.

80 ARAÇ GİRİŞ YAPTI
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan da, Filistin sorununun dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Bizim için çok önemli bir ziyareti gerçekleştirdik. Bu soruna adil, siyasi bir çözüm bulunmadan dünyada kalıcı bir barışın sağlanabileceğine inanmıyoruz" dedi. 

Edinilen bilgilere göre, Filistin'e yardım getiren konvoydaki 139 araçtan 80'i Gazze'ye giriş yaptı.

Yardım konvoyunun ikinci ayağı, İngiliz milletvekili George Gallovey başkanlığındaki "Viva Palestine" grubundan, yaklaşık 500 dolayında barış eylemcisi de Gazze'ye girdi.

Gallowey, boynundaki siyah-beyazlı Filistin atkısıyla basın mensuplarına açıklama yaparken, "Bütün dünyanın bağımsız insanları bu renkleri takıp, Filistin halkı için ağlıyor" diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın da, "Filistin'e Yol Açık" konvoyuna yapılan taşlı saldırıdan dolayı Mısır'ı eleştirdi



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs