-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Bayık'ın sır oda rahatsızlığı -Video

7 Ocak 2010 08:58 tsi
Bayık'ın sır oda rahatsızlığı -Video Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki aramalar terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasını da rahatsız etti.

Asrın soruşturmasının en önemli ayaklardan biri de iddia edilen Ergenekon Terör Örgütünün, diğer terör örgütleriyle ilişkisinin deşifre edilmesiydi. PKK da Ergenekon'un el attığı örgütlerin başındaydı. Öyle ki Ergenekon sanığı Veli Küçük ve Ümit Oğuztan'dan ele geçen "Panzehir" isimli döküman bunu açıkça gösteriyordu.

Bu belgede PKK'nın tamamen tasfiye edilmek yerine Öcalan ile işbirliği yapılarak kontrol altında tutulması gerektiği anlatılıyordu. Nitekim bugün Ergenekon sanığı olan bazı isimlerin sözde PKK yöneticileriyle sıkı ilişki içinde olduğu gün yüzüne çıktı. İddialara göre, PKK terör örgütünün KCK yapılanması, Ergenekon'un PKK'yı ele geçirme operasyonuydu.





 

ARAMALAR KCK'YI RAHATSIZ ETTİ

Asrın Soruşturmasıyla, iddia edilen ETÖ ve Terör Örgütü PKK arasındaki bağlantı tamamen gün yüzüne çıkarılmaya uğraşılırken çok ilginç bir gelişme daha yaşandı. KCK'nın sözde Yürütme Konseyi Üyesi Cemil Bayık, Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki aramalardan rahatsız oldu.

Bir çok üyesi Özel Harpçi olan Ergenekon da duruşma sırasında Seferberlik Tetkik Kurulu'nda yapılan aramaları protesto etmişti. KCK'lı terörist Bayık'ın Ergenekon'la yine benzer açıklamalar yapması dikkatlerden kaçmadı.

BAYIK'IN SIR ODA TEDİRGİNLİĞİ

Cemil Bayık gerekçe olarak, bu aramalardan Kürt sorununun çözümüne yol açacak belgelerin ortaya çıkarılamayacağını gösteriyordu. Ancak Bayık'ın ifadeleri farklı yorumlara sebep oldu. Bayık'ın bu çıkışı "Özel Harp dairesinde nelerin olup nelerin olmadığını nereden biliyor? sorusuyla bu tedirginliklerin sebebi ne? sorusunu akla getirdi. 

 



Bu haber 4,624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,090 µs