kozmik görüşme | " /> kozmik görüşme | "/>

En Sıcak Konular

Genelkurmay’da kozmik görüşme

7 Ocak 2010 08:01 tsi
Genelkurmay’da kozmik görüşme Genelkurmay Karargahında ‘kozmik arama’ devam ederken Başbakan Erdoğan ve Başbuğ sürpriz bir karar aldı. Erdoğan, karargaha gidiyor... Başbuğ-Erdoğan haftalık görüşmesi ilk kez karargahta yapılıyor. İşte sürpriz gelişmenin perde arkası...

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un haftalık oağan görüşmesinin Genelkurmay Karargahı’nda yapılacağı açıklanınca Ankara’da hareketli saatler yaşandı.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada haftalık olağan görüşmenin ilk kez Genelkurmay karargahında yapılacağı duyuruldu. Bu sürpriz açıklamanın genelkurmay karargahında sivil hakim tarafından yürütülen kozmik aramanın devam ettiği günlere denk gelmesi heyecan yaratırken, iyibilgi gelişmenin perde arkasını özel kaynaklardan öğrendi.

Özel kaynaklar Genelkurmay karargahında yapılacak toplantıya özel bir önem atfedilmemesi gerektiğini belirtiyor, karargah görüşmesi kararının Erdoğan ile Başbuğ tarafından birlikte alındığını ifade ediyor. Dün yapılan Savunma Sanayii İcra Kurulu toplantısında Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Başbakan Erdoğan’a “haftalık olağan görüşmeyi bu kez karargahta yapalım” teklifi götürdüğü, Erdoğan’ın da bu teklifi sıcak karşıladığı belirtiliyor. Varılan mutabakat neticesinde yarınki toplantının karargahta yapılması kararlaştırıldı.

Bu arada dün gece Genelkurmay karargahında toplantı öncesi hareketlilik yaşanırken, kulislerde toplantı yeri ve zamanının önemli olduğu konuşuluyor. Kurumlararası çatışma söylentilerinin özellikle muhalefet tarafından dile getirildiği bugünlerde Erdoğan’ın haftalık görüşme için karargaha gitmesi anlamlı bulunuyor. Başbakan Erdoğan’ın Salı günü grup toplantısında muhalefete yüklenerek kurumlararası çatışma varmış havası yarattıklarını söylediği hatırlatılırken Erdoğan’ın Başbuğ’un bu teklifini kabul ederek kurumlararası uyum olduğu mesajını vermek istediği ifade ediliyor.

Başbakan Erdoğan her konuşmasında çetelerle mücadeleye devam edeceklerini belirtirken, hukuk dışı yollara başvuranları yargı önüne çıkaracakları mesajı vererek Türkiye’nin demokratikleşmeden geri adım atmayacağını belirtiyor. Aynı zamanda Erdoğan’ın konuşmalarına son iki haftadır Genelkurmay’ı sahiplenen bir üslup yansıyor. Başbakan Erdoğan yine Salı günkü konuşmasında kurumlar arasında hata yapanların olabileceğini belirtmiş, ancak bu hataların kurumlarla özdeşleştirilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de “TSK ile ilgili bazı haberlerden rahatsızım” mesajı vermişti.

Bu arada Erdoğan ile Başbuğ’un son haftalarda yaptıkları sürpriz görüşmeler dikkatlerden kaçmıyor. Önceki hafta yapılan olağan görüşmenin ardından, Cuma günü genelkurmay karargahında kozmik arama başlatılmış, Cumartesi günü de Başbuğ ile Erdoğan sürpriz bir şekilde üç saat başbaşa görüşmüştü. İyibilgi’nin daha sonradan edindiği bilgilere göre bu sürpriz görüşme Erdoğan ve Başbuğ tarafından olağan görüşmede kararlaştırımıştı.

www.iyibilgi.com



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,786 µs