En Sıcak Konular

Polisin paranoyası öldürdü

6 Ocak 2010 21:41 tsi
Norveç’te 6 yıldır oğlu Kutluay Tulum’un yanında yaşayan ve pazar günü hastalanan Döndü Tulum (63) ilk yardım ekiplerinin çağrılmasına rağmen önce gelen polisin olayı yanlış anlaması sonucu öldü.

Edinilen bilgiye göre, pazar günü kızı Canan Uçarlı'nın evinde kalan Döndü Tulum, öğle saat 11.30 sıralarında aniden öksürük krizine tutulup kusma belirtileri başlayap yere yığılınca ilk yardım ekiplerine haber verildi.

Canan Uçarlı'nın heyecanlı bir sesle yardım istemesinden şüphelenen ilkyardım merkezi görevlisi polisi haberdar edince polis ekibinin ambulanstan önce evin önüne geldiği kaydedildi. Ambulansın geciktiği gerekçesiyle dışarı çıkan Fedai Uçarlı polis aracı ile ambulansı görünce yanlarına gidip camları yumruklayarak "Annem içerde ölüyor, siz burada bekliyorunuz" deyince olay çıktığı kaydedildi.

Otomobilden inen polis ekibinin olay çıkardığı gerekçesiyle Fedai Uçarlı'yı yere yatırıp kelepçeledi. Evden dışardaki sesleri duyan Canan Uçarlı da dışarı çıkınca polis onu da yere yatırıp kelepçeledi. Olay büyüyüp komşular da işe karışıp polise daha da sert tepki gösterip yardım istedi. 7 polis otosu daha evin önüne geldi.

Bu arada içeri giren ilk yardım ekibi Döndü Tulum’un öldüğünü tespit etti. Yapılan kalp masajı ve diğer ilk yardım çalışmalarınun fayda vermediği bildirildi. Kız kardeşinin haber vermesiyle yarım saat uzaklıkta oturduğu semtten gelen oğlu Kutluay Tulum "Telefon kayıtlarına göre 11:31 de ambulans çağrılmış. Polis 11:50"de geliyor ama ambulansın gelmediği polis kayıtlarından da anlaşılıyor" dedi.
 
hurriyet



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,395 µs