En Sıcak Konular

Brown'dan 'gizli oylama' önerisi

6 Ocak 2010 16:00 tsi
Birleşik Krallık'ta iki eski bakan, ülkede yapılacak genel seçimlerde Başbakan Gordon Brown'un İşçi Partisinin lideri olarak seçime girip girmemesi konusunda "gizli oylama" yapılması önerisinde bulundu.

London Evening Standard gazetesinin haberine göre, İşçi Partili iki eski kabine üyesi Geoff Hoon ve Patricia Hewitt, partinin milletvekillerine bir mektup göndererek, milletvekillerini Brown'un genel seçimlerde İşçi Partisini temsil edip etmemesi konusunda oylamaya çağırdı.

Mektuplarında, "Brown'un performansı konusundaki bölünmeler, David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti'yi alt etme şansımızı engelliyor" diyen Hoon ve Hewitt, bu endişelerden yola çıkarak, Brown'un liderliği konusunda "gizli bir oylama" yapılması gerektiği sonucuna vardıklarını bildirdi.

Eski Savunma Bakanı Hoon ve eski Sağlık Bakanı Hewitt ayrıca, "Yapılacak bu oylamada Brown kazanırsa İşçi Partisi'nin Brown'ın arkasında yeniden birleşebileceğini" kaydetti. Hoon ve Hewitt, bu oylama önerisiyle amaçlarının Brown'un görevinden ayrılmasını sağlamak olmadığını, aksine böyle bir oylamanın "Başbakanın pozisyonunu güçlendirebileceğini" belirtti.

Bu arada BBC, Evening Standard'da yayımlanan bu haberi duyurarak, eski İçişleri Bakanı Charles Clarke'ın da bu öneriye destek verdiğini bildirdi.

Kesin tarihi henüz belli olmasa da Birleşik Krallık'ta genel seçimlerin yaz aylarından önce yapılması bekleniyor. Siyasi partiler seçim kampanyalarına yeni yılla beraber başlarken, gazetelerin ve televizyonların şimdiden yayımladıkları bazı kamuoyu yoklamaları, seçimde Muhafazakar Parti'nin şansının, İşçi Partisinden daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

A.A.



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,576 µs