En Sıcak Konular

Başbakan'a 'ayakkabılı' slogan

6 Ocak 2010 15:31 tsi
TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla Ak Parti İzmir İl Binası önüne siyah çelenk koyan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İzmir İl Örgütü üyeleri, basın açıklaması sırasında ‘Sıkı dur Tayyip ayakkabı geliyor’ sloganı attı.

ABD eski Başkanı George W. Bush'a Iraklı gazeteci Muntazar El Maliki tarafından atılan ayakkabı İzmir'de Başbakan Erdoğan'a yönelik olarak atılan slogana konu oldu. Yılbaşından önce yapılan zamları, Ankara'da Tekel işçilerine yönelik müdahaleleri protesto etmek isteyen ÖDP'li grup basın açıklamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak, ‘Sıkı dur Tayyip ayakkabı geliyor’ sloganı attı.

ÖDP üyesi yaklaşık 50 kişi, öğlen saatlerinde partilerinin Konak'ta bulunan il binası önünden yürüyüşe geçti. Geniş güvenlik önlemleri altında çeşitli sloganlar atarak Çankaya'da bulunan Ak Parti İl Binası önüne gelen ÖDP'liler, polis barikatının önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan ÖDP İzmir İl Başkanı Cemal Doğan, artan darbe söylentileri arasında asıl darbenin emekçilerin hayatına indiğini söyledi. laşımdan elektriğe her ay zam yapıldığını söyleyen Doğan, “Emekçilere, emeklilere sefalet ücretleri dayatılıyor, iyileştirme adı altında ancak bir simit alınabilecek komik zamlar yapılıyor. AKP iktidarı bu krizin faturasını yoksullara, emekçilere yüklüyor. Bir yandan da türlü yolsuzluklarla kamunun kaynaklarını haraç mezat satın alarak yetim hakkını yiyerek AKP'nin etrafında yeni bir zenginler sınıfı oluşturuluyor” dedi.

Tekel işçilerinin 23 gündür Ankara'da her türlü müdahaleye karşın direndiğini ifade eden Doğan, “Tayyip Erdoğan, emekçilere artık yan gelip yatarak para kazanma zamanı bitti, yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz diye utanmazca saldırıyor. İşçiler, emekçiler yıllardın alınlarının teriyle çalışarak hayatta kalmaya çalışıyor. Yan gelip yatıp parasına para katanlar AKP'nin dostları, zenginler, patronlardır. Tekel işçilerinin kavgası hayat kavgasıdır. Ülkeyi her gün biraz daha bataklığa sürükleyenlere, insanı insanın kurdu haline getirenlere karşı bu dayanışmanın ve yeni gelecek kurumların kavgasıdır” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından ÖDP'li grup adına İl Başkanı Cemal Doğan ve il yönetiminde bulunan iki kişi, polis barikatının arkasındaki AKP İl Binası önüne siyah çelenk koyarken, basın açıklamasına katılan grup ‘Sıkı dur Tayyip ayakkabı geliyor’ sloganı attı.

BAKAN ZİYARETLERİ DEĞİŞTİ

ÖDP üyelerinin protesto eylemi yapacağı saatte Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek olan Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Cevdet Yılmaz ziyaretlerini iptal ederek İzmir Valiliği'ne gitti. Siyah çelengin bırakılması ve sloganların atılmasının ardından grup olaysız olarak dağıldı.

Hürriyet



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs