En Sıcak Konular

At ve eşek eti için özür diledi

6 Ocak 2010 15:22 tsi
Adana'da geçtiğimiz günlerde Ruh Sağlığı Hastanesi ile Kredi Yurtlar Kurumu yemekhanelerinde verilen yemeklerde tek tırnaklı hayvan etinin kullanıldığının ortaya çıkması, kent yöneticilerini de üzdü.

Adana'da yayın yapan Akdeniz televizyonundaki Geniş Açı programına katılan Vali İlhan Atış, böyle bir olayın yaşanmasından dolayı tüm kamu kurumları adına Adana halkından özür dilediğini ifade etti.

At ve eşek etinin yemeklerde kullanılması aşamasına gelinceye kadar geçtiği zincirde denetlenmeyen, gözden kaçan bir yer olduğunu kaydeden Vali İlhan Atış, "Zincirin halkaları bir araya geldi, yarın bir gün bir operasyon yapılacak. Bu şebeke şeklinde ortaya çıkacak. Biz Adana Valiliği olarak Tarım İl Müdürlüğü vasıtasıyla denetimlerimizi ihbarlar üzerine çok artırdık. Bu olayı da ihbarlar üzerine yakaladık. Ama bu işi kasapta halledebilirdik. Niye halledemediğimizi araştırıyoruz. Yani yemekhaneye, lokantaya gidinceye kadar niye bunu bulamadık? Hangi kasapta bu iş başlamıştır? Bu kasabı neden baştan devre dışı bırakarak bunu engelleyemedik? onu araştırıyoruz." dedi.

Atış, bundan maksadın memurları cezalandırmak değil ancak Valilik ve belediyelerin kurum olarak nerede hata yaptıklarını tespit edeceklerini kaydetti.

Atış, tespiti yaptıklarında da bu hatanın bir daha olmaması için zincirin halkalarını birleştireceklerini dile getirdi.

Adanalılardan böyle bir ortam oluştuğu için özür dilediğini kaydeden Vali Atış, "Tüm kamu kurumları adına özür diliyorum. Bir daha olmayacak. Biz bunu yaratmamalıydık. Engellemeliydik. Yakaladığımız iş yerine 5 bin lira ceza kesiyoruz. İkinci bir defa aynı iş yerinde yakalanırsa da 11 bin 600 lira ceza kesiyoruz. Belediyeyle de görüştük bunların iş yeri ruhsatının iptaline gidiyoruz." diye konuştu.

Halkın et ve Adana kebabı tüketme noktasında çekinmelerine gerek olmadığını vurgulayan Atış, "Ben daha dün Adana kebap yedim lütfen herkes de Adana kebabı rahatlıkla yesin. Zerre kadar endişesi olmasın. Bu olay oldu bana göre kapandı. Bir de tabi şu var, kebap yerken de nerede yetiğimize dikkat etmemiz lazım. Temiz mi, güvenilir insanlar mı, buna da dikkat etmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Bu olayın aslında birçok kentte vuku bulduğuna kesinlikle inandığını söyleyen Adana Valisi, "Var yani bu olay, gerçekçi olalım." dedi. Atış, ancak Adana olarak iyi bir çalışma sonucu bunu ortaya çıkardıklarını savundu. Bir daha olmaması için ne yapılması gerektiği konusunda çabaları olduğunu aktaran Adana Valisi, "Sanıyorum ki başaracağız." şeklinde konuştu.

Vali İlhan Atış, yeni bir genelge hazırladıklarını, bu kapsamda da tüm kamu kurumlarının ihale yaparken Valilik'çe konulan bazı kriterleri harfiyen yerine getireceğini söyledi.

Atış, kriterleri şöyle sıraladı: "Kesinlikle ruhsatlı yerlerden etlerini alacaklar. Etlerin kesinlikle mühürlü olduğuna dikkat edecekler. Veterinerlerimizle görüşecekler. Ayrıca muayene komisyonları bu konuda çok titiz davranacak. Bunu dışında genelgemize uymadan ihale yapanların bu ihalesini iptal edeceğiz. Kurumun amirini bu konudan sorumlu tutacağız. Göreceksiniz inşallah yalancı çıkmayacağım. Yani bir daha bu olay olmayacak diye düşünüyorum."

Atış, olayın medyada bu kadar geniş yer bulmasının bir sebebinin de basının Adana'ya olan ilgisinden kaynaklandığına işaret ederek şunları söyledi: "Madalyonun bir yüzü de şu; belki de diğer kentlere yakıştırıyorlar da 'ya olur' diyorlar, sesini çıkartmıyorlar. Ama Adana gibi güzel bir kente bu gibi kötü şeyleri yakıştırmadıkları için seçilmiş ve atanmış yöneticilerini uyarmak için böyle geniş haber yapıyorlar. Teşekküre ederiz, biz de uyandık zaten. Kentimiz için imaj çalışması yapıyorduk. Evet bu olay çalışmalara zarar verdi. Ama bu zararı kısa sürede atlatacağımızı düşüyoruz." (CİHAN) 



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs