En Sıcak Konular

O intiharların sebebi varmış

6 Ocak 2010 15:11 tsi
O intiharların sebebi varmış Emekli Oramiral Özden Örnek'e göre öküz altında buzağı aranıyor...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı döneminde ‘darbe günlükleri’ yazdığı iddia edilen emekli Oramiral Özden Örnek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli bir hakim, bir emekli albay, bir yarbayın intiharı ve emir subayının otomobilden düşmesi sonucu ölümlerinin farklı biçimde gösterilmesini “paranoya ve gündem yaratma” olarak niteledi.

Örnek, şunları söyledi:

Hepsinin gerekçesi var

“Bu arkadaşlarımızın hepsinin bir intihar gerekçesi var. Tahammül edemedikleri bir noktaya gelmiş durumdalar. Mesala emekli albay Belgütay Varımlı’nın balkondan düşmesi. Kendi ailesi konuyu kapattı. Herhangi bir itme-kakma bir şey olsa ailesi kapatır mı? Sizin ailenize bir şey olsa ‘aman susalım mı’ dersiniz. Hayır.

Pisi pisine gitti

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu’nun emir subayı, kazada pisi pisine gitti. Olayın nasıl olduğunu biliyorum. Otomobilin kapısı açık kalıyor. Araçtan düşüyor. Tamamen kendi kabahati. İntihar eden yarbay da, intihar gerekçesini mektubunda belirtmiş. Bir de hakim intihar etti.

İnsanın kaldırabileceği bir tahammül noktası var. İntiharların ardında Ergenekon ya da başka bir şey aramaya gerek mi var? Öküzün altında buzağı arama gibi olaylar yaşıyoruz. İnsanlar bir takım problemlerin üzerinden gelemez, bütün inancını kaybeder, yaşamanın daha zor olduğuna karar verip intihar edebilir.

İnsan okurken utanıyor

İntiharlarla ilgili bazı yayın organlarında inanılmaz iddialar orntaya atılıyor. Bunu yazan ve söyleyenlerin de kanıtlaması lazım. Bir ilişki varsa ispat etmek zorundadırlar. Bazılarını gazetelerde okuyorum vallahi billahi deli zırvası. İnsan okurken utanıyor. O insanlar ömürlerini bir mesleğe vermişler. Bırakın bari gittikleri yerde rahat etsinler. Bazı yorumlar çok rahatsız edici. Bana yakıştırılan bazı konularla ömrüm boyunca mücadele ettim.”

Saygı Öztürk / Hürriyet



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs