En Sıcak Konular

AK Parti'den oy oranı cevabı

6 Ocak 2010 13:18 tsi
TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili, Bülent Gedikli,çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gedikli,hükümetin kurumlarla çatıştığını ve silahlı kuvvetlerin sinmiş, savunma durumunda olduğunu söyleyen Baykal’ın ,’’Kurumlar arası çatışma yok, hükümetin bilgisi ve himayesi altında saldırı var’’ sözlerine karşılık verdi. ‘’Güzellikleri görmek istemeyenlerin senaryoları bunlar. Yansıtılmak istenilenin aksine, Ak Parti ile kurumlar arası sağlanan uyum ile istikrarlı bir gidişat söz konusudur’’ diye konuştu. Özellikle ekonomik alanda, krize rağmen, gelişmelerin yaşandığına işaret ederek, ülke olarak, 2 puan kredi notunun yükseldiğini ve hem ekonomik hem de sosyal istikrarın sağlandığını öne sürdü.

Süleyman Demirel’in, hükümete yönelik, ‘’Türkiye cadı kazanına döndü’’ şeklindeki açıklamalarına da değinen Ankara Milletvekili, ‘’ Demirel’in rant dağıtım ve paylaşımına dayanan siyaset başarısını da biz unutmadık’’ sözlerini kaydetti.

Malumat ile Kaçırılanlar, Varlık Barışı Yasası ile Geri Döndü!

AK Parti Hükümeti için sürekli eleştiri getirenler için, ‘’ Kendi yaptıkları için bizi suçluyorlar‘’ diyen Bülent Gedikli, ‘’ Geçmiş dönemleri konuşmayı bırakın diyorlar. Ama, bugün bu söylemleri ve eleştirileri gerçekleştirenler, kendi dönemlerinde yaptıklarını unutmuş görünüyor. Hükümet tarafından yapılanların iyi algılanabilmesi için, geçmişte yapılanların da doğru bilinmesi gerekir’’ diye konuştu.

‘’Malumat ile kaçırılanları, Varlık Barışı yasası ile biz tekrar Türkiye’ye geri kazandırdık’’ diyen Bülent gedikli, ‘’ İç ve dış dövizler ve ekonomi için istikrarlı bir gidişat sağlandı. Artık, geçmiş dönem uygulaması olan Malumat dönemindeki gibi nereden, nasıl buldun soruları yok Dolayısı ile geleceğe yönelik doğru bir yaklaşımda bulunarak, Malumat yüzünden, ülke dışına çıkanları geri döndürmüş olduk’’ açıklamasında bulundu.

Tekel işçilerini gündemde, hükümete karşı sürekli eleştirileri ile taşıyan muhalefete karşılık, ‘’Kendi dönemlerinde olsaydı, bizim düşmanı denize atar gibi işçileri havuza attığımızı söyleyenler, eminin işçileri direkt denize atarlardı’’ diyen Gedikli, öneri ve tavsiyesiz eleştirilerin hiç kimseye yarar sağlamayacağının altını çizdi.

Özelleştirme Ak Parti ile Başlamadı!

Hükümetin geçmiş yönetim dönemlerinde, özelleştirme yüzünden, işsiz kalan ve sokağa atılarak mağdur eden vatandaşlara da sahip çıktığını söyleyerek, ‘’ 70 yılda yapılanları,7 yılda sattınız diyorlar. Sanki özelleştirme, AK Parti ile başlamış gibi konuşuyorlar. Kamu bankalarını da dahil ederek tüm bankaları sattınız diyerek doğru olmayan söylemlerde bulunuyorlar. Artık tüm dünyada uygulanan özelleştirme için en yoğun kararların bizden önceki dönemlerde alındığı bir gerçek. Bu belgelerde de var. Zamanında, kendi yaptıkları için bizleri suçlayanlar ortadalar işte’’ dedi. Muhalefetin ve eleştirilerde bulunanların, tutarsız bir durum sergilediğine işaret ederek, ‘’Ne konuştuklarını bilmiyorlar, boş iddialar ve somut olmayan laflar bunlar. Karşılık bile verilmez’’ diye konuştu.

‘’ Hükümet tarafından, özelleştirme ile peşkeş çekilen tesisler ‘’ söylemleri içinde konuşan Gedikli, ‘’ Siyasi iktidar için bu tesislerin satılmaması ve çiftlikleştirilerek, iş isteyenler başta olmak üzere, kullanılması daha avantajlı bir durumdur. Kime, nasıl peşkeş çekmişi, gerçek dışı iddialar bunlar ’’.sözlerini kaydetti.

IMF Anlaşması ile Dağıtılacak ve Verilecek Para Yok!

İktidarı, IMF anlaşması baskısı altında tutan belli kesim ve piyasanın beklentileri olduğuna dikkati çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, ‘’IMF anlaşması ile dağıtılacak ve verilecek para yok. Krize rağmen Türkiye gemisini batırmadan yüzdürmeye devam ediyoruz. Geçmiş dönemde yaşandığı gibi, IMF şartlarına boyun eğmek ve talimatlarını yerine getirmek zorunda değiliz. Eğer, ülkemiz için uygun koşullar sağlanırsa anlaşma yapılacak’’ dedi.

‘’ Türkiye’nin, IMF bağımlısı olduğu günleri unutmadık. İşçilerin ücretlerinin ve buğday fiyat artışlarının enflasyonun altında rakamlarda gerçekleştiği, devalüasyonun yaşandığı, doların yükseldiği ve 5 milyar dolarlık rezervin yarı fiyattan satıldığı günlerin hesabını veremeyenler, bizden hesap soruyor’’ diye konuştu.

Kaşık ile Verip Kepçe ile Almadık!

Geçmiş dönemlerde yapılan maaş zamlarına işaret eden Bülent Gedikli, ‘’ AK Parti hükümeti, önceki yönetimler gibi vatandaşı fark ettirmeden soymadı. Kaşıkla verip kepçeyle, yani zam oranın üstünde gerçekleşen enflasyon ile geri alınan zamlarla, insanları mağdur etmedik. Bir ülkenin iyi yönetilip yönetilmediğini enflasyon oranından anlayabiliriz. Enflasyon, aynı zamanda halkı fark ettirmeden soyma aracıdır. Biz bunu kullanarak vatandaşımızı kandırmadık’’ dedi.

AK Parti Muhalefet Olsaydı, Her gün Zam Gelirdi Zaten!

Bülent Gedikli; muhalefetin yerinde olan AK Parti hükümetinin, nasıl bir yaklaşım sergileyeceğine yönelik, ‘’O zaman başarısızlıkları tekrarlanan yönetimden kaynaklan zamlar ve enflasyon söz konusu olurdu. zaten’’ diye konuştu.

Muhalefet tarafından, AK Parti oylarının %20’ye kadar düştüğünün söylenmesine, ‘’ Onlar nereden nereye çıkmışlar acaba, neden sürekli AK Parti oylarını takip ediyorlar. Üstelik, elimizdeki verilere ve sonuçlara göre herhangi bir düşüş söz konusu değil.’’ sözlerini kaydetti.

CHP Milletvekili Canan Arıtman’ın, devlet gelirlerin %20’sinin vergilerden sağlanmasına eleştiri getirmesine de karşılık veren Gedikli, ‘’ Devlet gelirlerinin söylendiği orandan daha da fazlası vergilerden karşılanır zaten. ‘’ diye konuştu.

Asgari ücretlerde %40 iyileşme yaşandığına da işaret ederek, dışarıya bağımlı olduğumuz, ithal edilen Petrol ve akaryakıt zamları için hükümete haksızlık yapıldığını söyledi. ‘’ Petrol üreten ülkelerde bile en az %50 zam yapılmakta, biz de ise petrol üretemeyen diğer ülkelerde olduğu gibi tüm vergilerle, 2/3 oranında bir zam yapılmakta’ diye konuştu. 

samanyoluhaber



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs