En Sıcak Konular

Türkçe haberler ırkçıların uykusunu kaçırıyor!

6 Ocak 2010 12:53 tsi
Bulgaristan Ulusal Televizyonu'nda (BNT) hafta içi her gün 10 dakika olarak olarak yayımlanan Türkçe haber programıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Irkçı ATAKA'nın lideri Siderov'un iddia ve görüşü ise şöyle:

Irkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan "ATAKA" partisinin lideri Volen Siderov, Türkçe haber programının yayından kesinlikle kaldırılacağını ileri sürdü.

Siderov, "Nova" adlı özel televizyon kanalının sabah programına konuk oldu. BNT'deki Türkçe haber programının 10 yıldır uykusunu kaçırdığını ifade eden Siderov, "Referandum olsun ya da olmasın Türkçe haber programı yayından kaldırılacak. Bunun başka yolu yok" diye konuştu.

Volen Siderov, Başbakan Boyko Borisov'un Türkçe haber programı konusunda referandum yapılması girişimine önce destek verip ardından bu desteğini geri çekmesiyle ilgili olarak da  "Başbakan birçok kesimin etkisi altında kalmış olabilir. Ben başbakanın tavır değişikliğini, 'fikir güzel ancak şimdi sırası değil' olarak algıladım" dedi.

ATAKA partisi, BNT'de 2000 yılından beri yayımlanan Türkçe haber programının yasaklanması için uzun süredir kampanya yürütüyor. ATAKA, son olarak Türkçe haber programının kaldırılıp kaldırılmaması konusunda referanduma gidilmesi önerisini getirmiş ve konuyu parlamentoya taşıyabilmek için Başbakan Boyko Borisov'dan destek sözü almayı başarmıştı. Başbakan Borisov, Türkiye ve Avrupa Birliği'nden gelen tepkiler üzerine destek kararından vazgeçmişti.

aa



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,030 µs