En Sıcak Konular

İtalyan mafyasına örnek olduk!

6 Ocak 2010 11:54 tsi
İtalya'nın Milano kentinde terör davalarına bakan Ön Soruşturma Hakimi Guido Salvini'ye mermili bir tehdit mektubu gönderildiği belirtildi.

Postanedeki dağıtım işlemi sırasında kuşku üzerine açılan mektuptan, yazılı bir not eşliğinde dokuz milimetre çapında üç adet mermi çıktığı ve olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, yıllardır aydınlatılamayan karanlık terör olaylarının yanı sıra aşırı solun terör eylemlerine bakmakta olan Salvini'ye gönderilen tehdit mektubu, geçen hafta Peschiera Borromeo beldesindeki postanede çalışan bir memur tarafından tesadüfen fark edildi. Hakime gönderilen mektuptaki garip kabarıklıktan kuşkulanılarak savcılık ve güvenlik birimlerince açılan mektubun, Devrimci Proleter Birlik adlı sol örgüt tarafından gönderildiği belirtildi.

"Birliğimiz, terörle mücadelenin simgesi olan Hakim Salvini'nin şahsında devlet ve yargıya saldırma sorumluluğunu üstlenmektedir. Yaşasın yoldaşlarımızın mücadelesi" ifadesinin kullanıldığı tehdit mektubunda, 11 Şubat 2007 biçiminde bir tarihe atıfta bulunulmuş olması da dikkati çekti.

Terörle mücadele uzmanları, atıfta bulunulan tarihle, hadisenin 2007'nin Şubat ayındaki bir operasyonda yeni Kızıl Tugaylar'a mensup olma iddiasıyla 15 kişinin Hakim Salvini'nin emriyle tutuklandığının ima edilmiş olmasından kuşkulanıyor.

Adını ilk kez 6 Temmuz 2000'de duyuran Devrimci Proleter Birlik örgütü, o tarihten bu yana zaman zaman muhtelif kurumlara gönderdiği tehdit mektupları veya bombalı paketlerle dikkati çekiyor.

aa



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,516 µs