En Sıcak Konular

Arınç: Lütfen Baykal'ı bulun ve sorun

6 Ocak 2010 12:00 tsi
Arınç: Lütfen Baykal'ı bulun ve sorun Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç 'suikast iddiaları' ve Baykal'ın 'kozmik odadan kozmik patates çıktı' sözlerini değerlendirdi.

İşte Arınç'ın konuşmasından notlar:

Dün hakim ve savcıya bir şekilde 8 adet kurşun ulaştırılmış diyor. Bu konudaki düşüncelerimi az çok tahmin edersiniz. Bunun vahim olduğunu söylemek istiyorum. Soruşturması devam ediyor, başındayız, ortasına geldiğimizde sonuna geldiğimizde tatmin edici açıklama yapacağız.

Benim basın mensuplarından bir isteğim var. Araştırılması gerekiyor. Olayla ilgili ilgili belgeler en ince şekilde araştırılmalı. Ancak basın mensupları bana sorduğunuz soruyu sayın Baykal, Kılıçdaroğlu, Mengü ve arkadaşlarına da sorun. Başından beri bu konuyu safsata olduğunu söyleyenler bu şahıslar.

Dün Baykal dün 70 milyonun önünde 'kozmik odadan kozmik patates çıktı' dedi. Baykal hata yapıyor. Baykal'ı bulun sorun. 8 tane kalaşnikof mermisi gönderilmiş ne düşünüyorsunuz deyin. Yanlış olduğunu bile bile kozmik odadan kozmik patates çıkıyorsa, bunlar da çikolatadır demesi gerekiyor. Yok o da olayı vahim görüyorsa bizim çizgimize gelmiştir. Kılıçdaroğlu'na sorun gerçek mermilerin ne anlama geldiğini söyleyecektir. Utanıyorum ve üzülüyorum 2 seneden bu yana işi sulandırmak için boyutlarını küçültmek için bu siyasiler şahsımla ilgili konuyu yine aynı görevi yapmaya çalışıyorlar.

Bir siyasi kozmik odadan kozmik patates çıktı diyerek 70 milyonu kendisine güldürüyor. Yargı olaya el koymuşken mermi gönderilmişken nasıl oluyor da bir siyasi bundan uzak kalıyor. Ben her zaman içinizdeyim lütfen bu soruyu Baykal'a da sorun.

Türkiye şeffaf bir ülke yargı görevini yapıyor. Hergün yeni bilgiler veriyor. 11. nolu mahkeme 12 nolu mahkeme bir karar veriyor. Sanıklardan 8'inden 5'ini savcı bırakıyor, 3'ü de mahkemede serbest bırakıyor. Savcı bir başka mahkemeye başvuruyor. Türkiye hukuk devleti bu hukuk devleti içinde savcıların mahkemelerin verdiği kararları kabul etmek gerekiyor. Hukuki kararın ne anlama geldiğini hastane bahçesinde değerlendirmek doğru değil. Adli konuların yargılama konularının enine boyuna yargı tarafından değerlendirilmesi lazım. 


 



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,416 µs