En Sıcak Konular

Baykal, AK Parti'nin oy oranını açıkladı !

6 Ocak 2010 11:35 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2010 yılında erken seçim olabileceğine yönelik öngörüsünü seslendirmeye devam ederken, ilk kez AK Parti'nin oy oranı için somut bir rakam verdi.

Partisinin grup toplantısının ardından TBMM'de bazı milletvekilleri ve gazetecilerle sohbet eden Baykal, şu değerlendirmeleri yaptı:

Seçim umuttur: Erken seçim bizim sistemimizde bir umuttur. Bir çıkış kapısıdır. Aynı zamanda da Türkiye için bir kurtuluştur. Bu yönetimden, bu anlayıştan, bu tarzdan ve sosyolojik tahribattan kurtuluştur. Biz de CHP olarak demokratik sistemin işlemesi, sağlıklı olarak geleceğe taşınması açısından o umudu (erken seçimi) muhafaza ediyoruz. Millet kararını aldı ve bunu uygulayabilmek için özlemle seçimi bekliyor.

Karamanlis örneği: AK Parti ikinci dönem sendromunu yaşıyorlar. Şartlar bunları seçime zorlayacaktır. Ben ‘seçim zamanında olur' diyenlerdendim. Ama artık gelinen noktada erken seçim sürecine girildi. Öyle bir nokta gelir ki, kendi iradeleriyle seçime gitmek de isteyebilirler. O noktada bir erken genel seçimi kendileri açısından da bir fırsat olarak görebilirler. Yaşanan düşüşü önlemek için, ya da belirli bir noktada tutmak için tarihi erkene alabilir. Tarihte böyle yapmak isteyenler olmuştur ama önleyemezler. Son olarak Karamanlis Yunanistan'da bunu yaptı ama başarılı olamadı.

Oyları yüzde 20'lerde: Bu öyle bir süreçtir ki, dillendirmeye başlağınız anda ‘ya bunların iktidar olma umudu kalmamış, iflas etmişler, bir daha iktidar olma gibi bir durumları da yok' gibi algılanır ve düşme hedefinin de altına gerilerler. Kriz, açılım ve diğer sosyo-ekonomik sebeplerle bunlar gidecekler.

Ekonomik krizin yansımaları ve Kürt açılımının tahribatı bu seçime yansıyacak. Son krizde bir milyon kişi var olan işini kaybetti. İşçiler ayakta. Bütün bunların sonucunda oylarının 20'li rakamlarda olacağı ortaya çıktı. 20 plus (Artı) yani.

Radikal 



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,575 µs