En Sıcak Konular

Hüsnü'nün kaşıntısı ne?

6 Ocak 2010 11:27 tsi
Hüsnü'nün kaşıntısı ne? Mübarek olmasın! Türkleri taşlatmak? iyibilgi Ankara

Elbette yaşlılığından kaynaklanan-yani iktidarının yaşlılığından-çeşitli sorunları var Kahire’nin. Buna yaklaşan devlet başkanlığı seçimlerinde ‘ne yapacağını’ bilememesini eklediğinizde sıkıntı anlaşılabilir. Ama bunlar ‘gelir-geçer’. İyi ama bir Müslüman ülkenin İsrail’in yanında hala inatla durması nasıl olacak? Basit. Türklere gece yarısı taş yağdırarak!

Gerçek şu ki, Türkiye meseleyi daha tam anlamadı. İki sebebi var. Bir, TV’ler elden geldiğince bilgi vermeye çalışsa da, zaten herkes uykudaydı ve iki, gazeteler de ancak bir-iki paragraf olarak o da genel hatlarıyla haberi yetiştirebildi.

Biraz anlatalım. Filistin’e yardım götüren Türk konvoyu Mısır’ın çıkardığı binbir türlü engelden sonra, Refah kapısına takriben 1.5 saatlik mesafede durduruldu.

Konvoydaki milletvekilleri sorunu çözmeye giriştiler. Bu sırada, Mısır polis ve itfaiyesi oraya geldi. Onların arkasından da ilk bilgelere göre üç kamyon sivil, ellerinde çuvallarla indiler ve Türklere taş yağdırmaya başladılar. Ve detaylarına girmeye gerek yok, işin rezilliği çıktı. Zaten görüntüleri bugün izleyince görürsünüz.

Dün sabaha karşı milletvekillerinin şaşkınlıklarını görmeliydiniz. Bir Müslüman ülkenin, bir başka Müslüman ülkeye yardım götürürken, diğer Müslüman ülkeler tarafından taşlanmasını “anlayamıyorlardı”!

Oysa basit. 1. Kahire’nin haberi olmadan bunun yapılması mümkün değil! Bu cümleyi kendinize tekrarlayın. 2. Mısır lideri Mübarek her gelişende bizle sarmaş dolaş olsa da Ankara’nın bölgedeki liderliğinden hiç memnun değil. 3. Fransa’ya yakın. 4. Ama daha çok ABD’ye yakın ve para da oradan geliyor. Obama şu an Mübarek’i destekliyor ve normal görmek lazım! 5. Kendi iç sorunları yüzünden, örneğin Müslüman Kardeşler yüzünden iktidarını kaybetmekten ödü kopoyur, bu nedenle Filisten’den uzak duruyor, doğal olarak İsrail’e yaklaşıyor.

Aslında Batı’dan da korkuları var Mısır’ın. Çünkü anti-demokratik bir ülke burası ve. Batı’nın eleştirileri var. Öyle ki, devlet başkanlığı seçimlerinde Baradey’in adı sık geçmeye başladı.

Olur-olmaz ayrı konu ama Mübarek mesajı alıyor. Peki ama Mısır’ın bu tutumunun zamanlaması ne? Şu: Bugün Türkiye’ye Filistin lideri Mahmud Abbas geliyor ve bütün büyükelçilere de bir konuşma yapacak.

Dün gece Dışışleri Bakanı Davutoğlu, Mısırlı muhatabı ile üç görüşme yaptı. En azından bilgiler böyle.

Acaba ne yanıt verildi. Muhtemelen, “derhal ilgilenelim” denmiş olmalı. Diplomasi böyle. Peki ama Mısır’la kim ilgilenecek?

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,126 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs