En Sıcak Konular

Filistin'e yardım yolu kapalı!

6 Ocak 2010 09:32 tsi
Filistin'e yardım yolu kapalı!
'Filistin'e Yol Açık' adlı uluslararası yardım konvoyu bir aydan fazla süren yolculuğunun sonunda Gazze sınırına ulaştı ancak Mısırlı yetkililerin konvoyun girişine izin vermemesi nedeniyle sınırda gergin anlar yaşandı.

Gazze'ye temel ihtiyaç maddeleri taşıyan ve aralarında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da bulunduğu 17 ülkeden 150 araçlık konvoy, Mısır'dan Gazze'ye giriş yapamıyor.

Mısırlı yetkililerin konvoyda bulunan 57 araca Gazze'ye giriş izni vermemesi üzerine yardım görevlileri protesto göstesi yaptı. Konvoydakiler, El Ariş Limanı'nın kapısını kırarken, Mısır polisinin tepkisi sert oldu ve taşlar havada uçuştu.

Polis, yardım konvoyundakilere coplarla müdahale ederken, olaylar sırasında çok sayıda kişi yaralandı.

15 Aralık’ta Türkiye'den yola çıkan yardım konvoyu, Mısır'ın Akabe Limanı üzerinden Gazze'ye ulaşmak istemişti. Mısır'ın, bu limanın kullanılmasına izin vermemesi üzerine, konvoy Suriye'ye geri dönerek Lazkiye Limanı üzerinden Mısır'ın El Ariş Limanı'na ulaşmaya çalışmıştı.

KARŞILIKLI TAŞ ATMALAR!
Konvoydaki milletvekilleri arasında yer alan  AKP'li Murat Mercan, NTV yayınına katılarak olayları anlattı.

Durumun sakinleştiğini ve hem konvoydakilerden hem de polisten yaralılar olduğunu belirten Mercan, "Ben olayların başlama anını göremedim. Bir televizyon programındaydım. Ancak ilk gürültüleri duydum. Ciddi şekilde karşılıklı taş atmalar söz konusuydu.

Ciddi yaralanmalar oldu ve araçlar hasar gördü. İHH'nın araçları da aynı şekilde hasar gördü. Ne yazık ki bu tür şeylerin önüne geçilemiyor ama şu an her şey yolunda ve durum sakinleşti" dedi.

DAVUTOĞLU DEVREDE
"Dışişleri Bakanlığı da devrede. Çözüm üretip konvoyu Gazze'ye götürme çabası içindeyiz" diyen Mercan, "Ben birkaç kez Sayın Davutoğlu ile görüştüm. Durumu kendisine anlattım. Onun da çözüm süreciyle ilgili ciddi çabası var. Mısırlı yetklilier ve dışişleri bakanıyla görüştü. Bir noktaya doğru geliyoruz sanırım.

Sakin olmak gerekir. Müzakereler devam ediyor ve inşallah çözüm olur. Kavga için, yaralanmalar için burada değiliz" şeklinde konuştu.

Yaralılar hakında bildiklerini aktaran Mercan, biri polis biri de konvoydan olmak üzere iki kişinin ambulansla olay yerinden götürüldüğünü, dikiş atılan kişi sayısının 10'un üzerinde olduğunu söyledi.

Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılması için girişimlerin sürdüğünü söyleyen Mercan, şu an için sınırdan geçmenin mümkün görülmediğini ve sabahı beklemeleri gerekeceğini de dile getirdi.

ntv



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,530 µs