iyibilgi Ankara<" /> iyibilgi Ankara<"/>

En Sıcak Konular

Yılbaşı günü zam yağdırmaktan murad nedir?

31 Aralık 2009 13:52 tsi
Yılbaşı günü zam yağdırmaktan murad nedir? Yani, yılbaşı kutlamalarına kendimizi öyle kaptıracağız ki, cebimizden gideni fark etmeyeceğiz! Öyle mi?. Zaten zam yapıyorsunuz, bir de aptal muamelesine gerek var mı? Not: Uygun resmi okurlar söylesin! iyibilgi Ankara<

“Hükümet 2009 yılının son gününde zam yağdırdı. Akaryakıt ürünleri, sigara ve alkollü ürünlerdeki Özel Tüketim Vergisi oranlarını bugünden geçerli olmak üzere artıran hükümet, 1 Ocak 2010’dan itibaren geçerli olmak üzere Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 2009 yılı tutarlarını yüzde 3.3 oranında artırdı. Değerli kağıt ücretleri ve maktu harçlara da yüzde 66.7'ye varan oranlarda zam geldi.”

“Zamlar pompa fiyatlarına benzinde yüzde 7.1, otogaz, LPG ve motorinde ise yüzde 6.5 yansıdı. 95  oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı Ankara ve İzmir'de 3,65-3,66 liraya,  İstanbul'da ise 3,64 liraya yükseltti.”

“Tütün mamullerinde vergi oranı yüzde 58'den yüzde 63'e çıkarılırken, asgari maktu vergi tutarı 0,1325 oldu. Alkollü içkilerdeki agari maktu vergi tutarı, içerdiği alkol derecesine göre köpüklü şarapta 11,25 TL’den, 12,4 TL’ye rakıda ise 36 TL’den dan 39,6 TL’ye yükseldi.”

“Akaryakıttan sigaraya, içkiden pasaporta kadar gelen zamların ardından son haber de otoyol ve köprülerden geldi. Buna göre köprü ve otoyol ücretlerine ortalama yüzde 13.91 oranında zam geldi.”

“Değerli kağıt bedelleri, 1 Ocak 2010'dan  geçerli olmak üzere yüzde 66,7'ye varan oranlarda artırıldı. Buna göre, pasaportlar için bu yıl 90 lira olan değerli kağıt bedeli, yüzde 53,3'lük artışla 138 liraya yükseldi. Bu yıl 40 lira olan sürücü belgeleri için de 2010'da yüzde 55'lik artışla 62 lira bedel ödenecek. Nüfus cüzdanları için ödenen 3 lira bedel ise yüzde 53,3 artışla 4,60 lira oldu.”

“Bakanlar Kurulu, harç tutarlarını 1 Ocak 2010  tarihinden geçerli olmak üzere, yüzde 10 oranında artırdı. Yeniden değerleme oranının yüzde 2,2 olarak belirlenmesinin ardından 2010  yılında uygulanacak harçlarda da Bakanlar Kurulu yetkisi kullanıldı ve harç  oranlarındaki artış yüzde 10 olarak belirlendi.”

Dahası da gelecekmiş ama artık canınızı daha fazla sıkmak istemedik. Artık psikolojik zamanlamalar aranarak zam yapma dönemi mi kaldı? Türk futbol takımları uluslararası maçlar kazandığında da yapın o zaman. Yapın ama herkes tabii ki farkına varıyor. Doğrusu, dosdoğru nedenlerini söylemektir.



Bu haber 967 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,345 µs