Rusya kurtaracak | " /> Rusya kurtaracak | "/>

En Sıcak Konular

Dünya'yı Rusya kurtaracak

31 Aralık 2009 09:24 tsi
Dünya'yı Rusya kurtaracak Rus bilim insanları gizli toplantıda, 26 yıl sonra Dünya’ya çarpma ihtimali bulunan dev bir asteroidi nasıl engelleyebileceklerini tartışacaklar.

Dünya’yı büyük bir felaketten kurtarmaya yönelik olarak toplanacak olan bilim insanlarından Anatoly Perminov, “Burada insanların hayatlarından bahsediyoruz. Bekleyip yüz binlerce insanın ölmesini izleyeceğimize birkaç yüz milyon dolar harcayıp asteroidi durduracak bir sistem yapmalıyız” dedi.
 
Dünya’ya çarpma ihtimali olan Apophis Asteroidi'nin çapı yaklaşık 350 metre. Bilim insanları bu büyüklükteki bir asteroidin Dünya’ya çarpması halinde Fransa büyüklüğünde bir çöl oluşturabileceğini vurguladı.

Perminov açıklamasında, ele alınacak olan projenin ABD, Çin ve Avrupa ülkelerini de içine alan uluslararası bir çalışmaya dönüşebileceğini belirtti ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi.

AMAÇ ROTASINDAN SAPTIRMAK
Rus bilim insanı, tamamen fizik kurallarına bağlı kalınarak asteroidi rotasından saptıracak bir “uzay aygıtı” geliştirmeyi düşündüklerini söyledi ve “nükleer patlama olmayacak” dedi.

Gök bilimciler, Apophis Asteroidi'ni ilk olarak 2004 yılında keşfetmiş ve 2029 yılında Dünya'ya çarpma olasılığının 37'de 1 olduğunu açıklamıştı.

Ancak ABD Uzay Havacılık Kurumu NASA Ekim ayında, yaptığı açıklamada Apophis Asteroidi'nin 2036’da Dünya’ya öldürücü bir çarpma gerçekleştirmesinin “ciddi derecede azaldığını” belirtmişti.

NASA açıklamasında, güncellenen bilgisayar hesaplamaları ile 13 Nisan 2036 tarihinde asteroidin Dünya'ya çarpma olasılığının 45 binde bir ila 4 milyonda bir arasında değiştiğini belirtti.



Bu haber 900 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,853 µs