Baykal'ın inanılmaz çelişkisi | " /> Baykal'ın inanılmaz çelişkisi | "/>

En Sıcak Konular

Baykal'ın inanılmaz çelişkisi

31 Aralık 2009 08:37 tsi
Baykal'ın inanılmaz çelişkisi Seferberlik Tetkik Kurulu'nda hakimlerin araştırma yapmasını TSK'ya şüpheli muamelesi yapmak olarak "Özel Harp Dairesi"nin araştırılması için 29 milletvekili arkadaşıyla araştırma önergesi vermiş.

20 yıl önce karanlık işlerin merkez olarak gördüğü Özel Harp Dairesi'nin tüm yönleriyle araştırılması için Meclis'te araştırma önergesi veren CHP lideri Baykal, bugün Seferberlik Tetkik Kurumu'unda yapılan hakim araması için 'TSK'ya darbe' yakıştırması yaptı.

Seferberlik Tetkik Kurulu'nda hakimlerin araştırma yapmasını TSK'ya şüpheli muamelesi yapmak olarak "Özel Harp Dairesi"nin araştırılması için 29 milletvekili arkadaşıyla araştırma önergesi vermiş.

İtalya'daki 'Temiz Eller' operasyonunu örnek gösteren Baykal, "Son otuz yılda üç askerî müdahale yaşayan, terör olayları ile istikrarsızlığa sürüklenen ülkemizde, geçmişin karanlığını aydınlatmak, demokrasimizin geleceği açısından kaçınılmaz bir görevdir. Bu amaçla kurulacak araştırma komisyonu, Özel Harp Dairesi'nin formel biçimini, geçmiş faaliyetlerini incelemeli, kontrgerilla örgütü tartışmalarına açıklık getirmeli, ilgili herkesin bilgisine başvurarak, gerekli bütün belgeleri ve gizli arşiv bilgilerini araştırmalıdır. TBMM, egemenliğin halkımıza ait olduğunu, demokrasinin işlerliğini, açıklığın demokrasimiz için yegane yol olduğunu ortaya koymalıdır" demişti.

NEYİ ARAŞTIRIYORSUNUZ?

4 Aralık 1990'da 29 arkadaşı ile birlikte kirli ilişkiler ve karanlık işlerin odağı olarak gösterdiği Özel Harp Dairesi için Meclis'te önerge veren CHP lideri Baykal, bugün ise Seferberlik Tetkik Kurulu'unda hakimlerin yaptığı araştırmaya karşı çıktı. Baykal, hakim aramasını "Bu kadar şüphe kuşku ne oluyor? Devletin bir kurumuna karşı araştırma ve soruşturmadan bir şey çıkmazsa vahim bir durumdur. Bir şey çıkarsa da o zaman da deprem olur. TSK'nın darbe, suikast hazırlığı olduğuna ilişkin belge ve bilgiler çıkarsa deprem olur" dedi.


'Temiz Eller'i örnek gösterdi


CHP Genel Başkanı Baykal, önergesinde İtalya'daki 'temiz eller' operasyonuna hatırlatarak, bunu örnek göstermiş. Baykal, İtalya'daki operasyonu "İtalya'da ortaya atılan iddialara göre söz konusu örgütün birçok terör olayına karıştığı, yıllarca ülke siyasetinde etkili olmaya çalıştığı ifade edilmektedir.

Söz konusu bu iddiaların ciddiyeti üzerine birçok Batı Avrupa ülke parlamentoları yakından ilgilenmiş ve gerekli soruşturmaları açmış bulunmaktadır" ifadelerle dikkat çekerek, Türkiye'de de buna benzer bir ayıklamanın yapılmasını önermiş.

yenişafak



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs