En Sıcak Konular

Vedia Hanım'ın sikkeli rant tarikatı

0 0 0000 00:00 tsi
Vedia Hanım'ın sikkeli rant tarikatı Vedia Bülent Çorak adlı kadın, 'Alfa Kanalı'ndan ilahi mesajlar aldığını iddia ediyor, adına para bastırıyor, ciklet falı gibi 'kutsal' kitap yazıyor.

Alfa kanalından ilahi mesaj alıyor!

Adına para bastıran ve kendisine ilahi mesajlar geldiğini iddia eden DKBMY Vakfı Başkanı Vedia Bülent Çorak,'ın 'Bilgi Kitabı'nın safsata dolu olduğu ortaya çıktı.  

Adına para bastırarak kendisine bağlı üyelere satan Dünya Kardeşlik Birliği Mevlana Yüce Vakfı Başkanı Vedia Bülent Çorak'ın, Alfa Kanalı'ndan (Kutsal kitapların Alfa Kanalı aracılığıyla indirildiğine inanıyor) gelen vahiylerle yazdığını ileri sürdüğü 'Bilgi kitabı” nın safsatalarla dolu olduğu belgelendi.

Çelişki dolu 

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Prof. Dr. Yusuf Şevki Yavuz, Prof. Dr. Mustafa Öz ve Prof. Dr. İlyas Çelebi oluşturdukları bir komisyonla Bilgi kitabını inceleyerek bir rapor hazırladılar. "Bilgi kitabının din kitabı olmadığı bildirildiği halde, tanrısal merkezli bir kitap olarak vurgulanması büyük bir çelişki içeriyor" ifadesine yer verilen raporda, kitabı yazan kişinin de çelişkileri fark ederek, bu çelişkilere bilinçli olarak yer verdiği belirtildi.

Toplumsal düzeni bozar

Raporda, Bilgi Kitabı'na göre üç üyenin ortak hesap açmaları gerektiği ve bu hesabın direkt olarak başkan tarafından da kullanılabilmesine olanak sağlandığı böylece yasal olmayan yöntemlerle üyelerden para toplandığı saptandı. Raporda şunlara yer verildi: "Kitap Hinduizm, reenkarnasyon, Kabala mistisizmini, Hıristiyanlık'tan Teslis'i, Batınilik'ten Hurufiliği, Tasavvuf'tan Vahdet'i Vücud'u, milenyum akımlarından UFO'culuğu alarak birleştirmeye çalışan tutarsızlıklarla dolu bir eserdir. Bilgisiz, cahil, eleştiri kabiliyeti olmayan ve istismara müsait insanları kandırmak ve yanlış yollara sürüklemek için bir araç. Bu nedenle insanlara okutularak dikte ettirilmesi sakıncalıdır. Türk toplumunun aile yapısını darbe vurucu nitelikte toplumsal düzeni ve birliği bozacak özellikte bir kitaptır." Çorak, yazdığı Bilgi kitabının Alfa Kanalı'ndan kendisine yazdırıldığını, hatta bu kitapla diğer bütün kutsal kitapların devrinin sona erdiğini iddia ediyor.

Evrensel üyeler

Kendisini bir nevi sahte peygamber ilan eden 80 yaşındaki Çorak geçtiğimiz günlerde üyeleriyle birlikte kendilerine özgü 18 Şubat evrensel yılbaşını kutladı. Ümraniye Prenses Otel'de düzenlenen 6 ayrı ülkeden yaklaşık 996 vakıf ve dernek üyesinin katıldığı kutlama, polis tarafından adım adım izlendi. Yılbaşı kutlaması için Meksika, Şili, Almanya, İspanya ve Hollanda başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından dernek üyeleri İstanbul'a geldi.

Soruşturma başlatıldı

Dernek hakkındaki şikayetler üzerine, Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişleri ve Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Vedia Bülent Çorak ve merkezi Kadıköy'de bulunan, Türkiye'nin 81 ilinde temsilciliği bulunan vakıf hakkında soruşturma başlattı.

Biraz da titancılık yapmışlar

Dernek ve vakfın 1995 yılında Mali Çalışma Kolu'na atanan Gülay Akdağ, dernek ve vakıf hakkında bazı suçlamalarda bulunarak istifa etti. Akdağ Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ve Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Akdağ'ın iddialarına göre, vakıfta iktisadi bir teşekkül kurulması gerektiği halde Çorak ve kızı Seyün bu teşekkülü kurmak istemediler. Süreli yayınları varken soruşturma yapan müfettişlere yok dediler. Oysa 8 yıldan beri 3 ayda bir yayınlanan Altınçağ adlı dergi isteyen herkese satılıyordu.

Anahtar lık, fular, amblemli kupalar, üyelere satılırken bunların bir kısım gelirleri resmileştirilirken bir kısmı da açıktaki hesaplarda toplanıp başkana verildi. Kutsal Bilgi kitabı İbranice, Rusça, Almanca ve Türkçe olarak 75 euroya satılıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olduktan sonra derneğe üye olan emekli Kıdemli Albay Yıldırım Özalpman ve derneğin hukuk kurulunda görevli avukat eşi Yıldız Özalpman da yapılan yolsuzluklar nedeniyle dernek ve vakıftan istifa ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak



Bu haber 4,766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,319 µs