skandal | " /> skandal | "/>

En Sıcak Konular

Arınç'a suikast iddiasında skandal

31 Aralık 2009 08:13 tsi
Arınç'a suikast iddiasında skandal 

Bülent Arınç'a suikast şüphesiyle gözaltına alınan iki subayla ilgili soruşturmada yeni skandal yaşandı.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ı takip eden ekibin deşifre olması üzerine bazı delillerin yakıldığı Seferberlik Tetkik Kurulu'nda hafızası silinemeyen 6 bilgisayarın ise fişlerinden çekilerek kaçırıldığı ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın takip edildiği iddiasıyla başlatılan "adli" soruşturma kapsamında Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) Bölge Başkanlığı'nda yapılan aramada ilginç bir skandal yaşandı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin er Serkan T.'nin dinlemeye takılan "belgeleri yakıyoruz" konuşmasından sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden aldığı "genel" arama kararından önce Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki 16 bilgisayardan 6'sının "buhar olup" uçtuğu ortaya çıktı.

SAVCI BİLE ŞOK OLDU

25 Aralık akşamı saat 21.30'da Özel Yetkili 4 Cumhuriyet Savcısı ile birlikte Kirazlıdere'deki STK Ankara Bölge Başkanlığı'nda aramaya giden Savcı Bilgili karargahta ilginç bir manzara ile karşılaştı. Başkanlıkta kullanılan 16 bilgisayardan 6'sının aramadan önce fişlerinden çıkarılıp kaçırıldığı belirlendi. Aramada odalardaki 6 bilgisayara ait ekran, kasa ve klavyenin ortadan kaybolduğu anlaşıldı.

Savcılar sadece bilgisayarlara ait bağlantı kablolarını görünce çok şaşırdı. Bu gelişme "delillerin karartıldığına" ilişkin güçlü şüphe doğurdu. Kısa bir süre önce fişlerinden çıkarılarak götürüldükleri anlaşılan 6 bilgisayarın akıbetini soran Cumhuriyet Savcıları'na askeri yetkililerin sağlıklı bir bilgi vermediği iddia edildi. Soruşturmada Arınç'ın Çukurambar'daki evinin yakınında gözaltına alınan Topçu Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G.'nin kullandığı bilgisayarların hard disklerinin "özel yazılım programı" ile silindiği tespit edilmişti. Delillerin yok edildiği izlenimi yaratan bu gelişmeden önce karargahta kullanılan 6 bilgisayarın da aramadan bir süre önce yerlerinden sökülmesi şüpheleri artırdı.

LABORATUVARDA İNCELENİYOR

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin talimatı ile karargahta kullanılan 10 bilgisayarın alınan "image"ları ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde incelemeye alındı. 10 bilgisayarın "image"ları Terörle Mücadele Şubesi bünyesindeki "teknik laboratuvarda" inceleniyor. "İmha temizlik programı" kalıntılarına rastlanan 2 bilgisayardan silinen veriler ile 8 bilgisayarın incelemesinin zaman alacağı öğrenildi. Geri çağırılmayacak biçimde silinen bazı verilerin kurtarılabileceği ifade ediliyor. Hard diskleri kontrol edilen 8 bilgisayarda ise "suç unsuru oluşturacak" bir bilgi ya da belge çıkmadı.

BÖLGE BAŞKANI TALİMAT VERMİŞ

Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda gözaltına alınan 5 subay, 2 astsubay ile 1 er önceki gün Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti. Bölge Başkanı Y. A. ile Albay E.Y .B. ile Binbaşı İ. G. dışındaki diğer askerler savcılıktan serbest bırakılırken bu 3 subay tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan subaylar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin karara itiraz edeceği öğrenildi. Bilgili'nin yakın çalışma arkadaşlarına, "Tutuklama için elimde yeterli delil mevcut" dediği öne sürüldü. Albay E.Y. B. ve Binbaşı İ.G'nin Arınç'ın evinin yanında bilgi sızdırdığı iddia edilen bir albayı takip için bulunduklarını ve takip emrini de Bölge Başkanı Y. A.'dan aldıklarını söyledikleri belirtildi. Y. A.'nın da talimatı verdiğini doğruladığı ifade edildi.

ALBAYIN HARD DiSKi YANMIŞ!

Mahkemece serbest bırakılan Topçu Albay E.Y. B.’nin görev yaptığı Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda kullandığı bilgisayarın hard diski ile ilgili çarpıcı bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin üç gün boyunca Bölge Başkanlığı'nda yaptığı aramalar sırasında, imha edilen hard disk için düzmece olarak, "teknik bir arıza nedeniyle (...) seri numaralı bilgisayara ait hard disk yanmıştır" şeklinde tutulan tutanağın ele geçirildiği öğrenildi.

Albay E.Y. B. ile birlikte Çukurambar'da gözaltına alınan Binbaşı İ. G.'nin bilgisayar hard diskinin ise "Kill disk" adlı program ile "temizlendiği" ortaya çıkmıştı. Terörle Mücadele Şubesi'ndeki yeni kurulan "teknik laboratuvarda" Binbaşı'nın hard diskinden silinen veri ve dosyalara erişilmesine çalışılıyor.

bugün



Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,586 µs