En Sıcak Konular

Fehriye Erdal konusunda topu yargıya attı

30 Aralık 2009 22:26 tsi
Fehriye Erdal konusunda topu yargıya attı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belçika Başbakanı Yves Leterme ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. Leterme, Fehriye Erdal olayı ile ilgili gelen soruya şu cevabı verdi:

Belçika Başbakanı Belçika Yves Leterme, terörist Fehriye Erdal'ın durumuyla ilgili soruya, erkler arasındaki ayrıma dikkat çekerek, "Bir Başbakan'ın adalet konusunda verilen hukuki kararları yorumlamak gibi biri durumu söz konusu değildir. Teröre karşı aktif mücadele ve ima ettiğiniz kişiye karşı da süreç devam etmektedir." dedi.

 Görüşme sonrasında iki başbakan ortak basın toplantısı düzenledi ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. Terörle mücadele konusunda iki ülkenin yaklaşım farklılıklarını giderme konusundaki talebini dile getiren Erdoğan, "Terör her nerede yaşanırsa yaşansın bütün insanlar için bir tehdit oluşturmaktadır. Belçika ile tesis edilen ilki geçen yıl düzenlenen Adalet, İçişleri, Dışişleri bakanları üçlü mekanizmasının devamına ve yararına inandığımızı karşılıklı olarak teyit ettik." dedi.

Belçika Başbakanı Yves Leterme, bir basın mensubunun Sabancı cinayetini gerçekleştiren Fehriye Erdal'ın durumunu hatırlatarak, "Belçikalı bir terörist ülkenin önemli işadamlarından birini öldürseydi ve Türkiye'ye kaçsaydı. Yargılaması da yıllar sürseydi tepkiniz ne olurdu?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Güçlerin ayrımı konusunu biliyorsunuz. Bir Başbakan'ın adalet konusunda verilen hukuki kararları yorumlamak gibi biri durumu söz konusu değildir. Teröre karşı aktif mücadele ve ima ettiğiniz kişiye karşı da süreç devam etmektedir. Burada da bakanlar arasındaki görüşmelerin önemine tekrar değiniyorum."

"Terör örgütü üyelerinin iadesi ve örgütün mali faaliyetlerine engel olunması konusundaki tavrınız nedir?" yönündeki soruya ise Leterme, şu cevabı verdi: "Öncelikle terörizmle mücadele niyetimiz var. Askerlerimizin Afganistan'da tehlike altında olması, bu niyetin göstergesidir. Bizim yaklaşımımız, terör örgütleri açısından adaletlilik temeline dayanmaktadır. Daha önce belki olmayan, daha sağlam kurallar çerçevesinde bu adaletlilik ilkesine bakıyoruz."

Leterme, Rum Partiği Bartholomeos'a atıfta bulunarak, "Türkiye'deki Hristiyanların çarmıha gerildiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna ise, "İstanbul'da çok önemli bir görüşmemiz oldu Barholomeos ile. Kendisi oldukça Hükümet'ten oldukça memnun olduğunu, yapılan çabalar neticesinde daha fazla özgürlük sağlanması açısından yapılan önlemlere değindi." karşılığını verdi.

Görüşmede, Türkiye'nin AB üyeliği ve müzakere süreci, Türkiye'nin Ermenistan açımı, Kıbrıs ve Orta Doğu konuları da değerlendirildi.

"MÜZAKERE SÜRECİNE ŞANS VERMEK LAZIM"

Leterme, "Türkiye'ye AB üyeliği için imtiyazlı ortaklık statüsü tanınması fikrinizden vazgeçtiğiniz sonucunu çıkarabilir miyiz?" sorusuna, "Müzakere süreci, AB'ye tam üyelik talebiyle ilerliyor. Dolayısıyla bunu Belçika hükümeti adına söylüyorum. Bu müzakere sürecine şans vermek lazım. Bu süreç ucu açık bir süreçtir. Müzakereleri cesaretlendirmek lazım. Hükümetimin iyi niyetinin de altını çiziyorum." dedi.

Leterme, Başbakan Erdoğan'ın Belçika'nın 2010'un ikinci yarısında üstleneceği dönem başkanlığında 3 başlığa ek olarak bir başlık daha açılması talebine de olumlu yaklaştı. Leterme, Kıbrıs'ın müzakerelerin ilerlemesine bir engel teşkil etmemesi konusundaki beklentisini de dile getirdi.

cihan



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs