En Sıcak Konular

CHP'nin IMF ile bilinmeyen pazarlığı

30 Aralık 2009 20:52 tsi
TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan AK Parti Grup Başkanvekili, Giresun Milletvekili, Nurettin Canikli ilginç açıklamalara imza attı.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan  AK Parti Grup Başkanvekili, Giresun  Milletvekili, Nurettin Canikli; Hükümetin, geçmiş yönetim dönemlerinde mağdur edilmiş olan vatandaşlara da sahip çıktığını söyleyerek, ‘’ Artık, tüm dünyada uygulanan özelleştirme için en yoğun kararların, bizden önce, 57. hükümet döneminde alındığı işte belgelerle, tarihiyle ortada, bugün özelleştirmenin karşısında tepkili duranlar da onlar’’ sözlerini kaydetti.   

 ‘’ Biz devlet yönetiyoruz. Her aklımıza geleni söyleyemeyiz.’’ diyerek hükümeti eleştirenlere, belgelerle ve  gerçek rakamlarla karşılık vereceğini söyledi. ‘’ Hükümet vatanı satıyor, özelleştirme ile şeker fabrikaları da elden gidiyor diyorlar. Tarih 5.02. 2002 ,  57.hükümet dönemi, özelleştirme kapsamına giren şeker fabrikasının 6 ay içinde satılması kararı, işte belgeler. Şeker fabrikasının satılma kararı ve özelleştirme uygulamaları AK Parti döneminde başlamamıştır. Kaldı ki, Tekel ve diğer bir çok kurumu özelleştirmeye dahil eden kararın, Ecevit zamanında, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin imzası altında alındığı işte belgelerle burada.  Ama öyle bir algılama var ki,  bugün tepkilerini ortaya koyanlar, sanki hiç özeleştirme işine girmemiş gibi konuşuyorlar Özelleştirme hiçbir zaman devletin işine gelen bir uygulama olmamıştır. Normal şartlarda bakılırsa, bu kurumların en çok devlet tarafından ve siyaset için kullanıldığı ortadadır ‘’ diye konuştu. Tekel işçileri başta olmak üzere, uzun zamandır eylem ve talepleri olan işçilere ve sendikalara seslenerek, ‘’ Neden zamanında sesiniz duyulmadı. O zaman sendikalar,  işçilerin arkasında değil miydi.’’ karşılığında bulundu. ‘’Önceki hükümetin, özelleştirme ile işten çıkardıklarına da biz sahip çıktık,  650 sayılı maddede zaten olanı, 4/C kapsamına dahil ederek, emekli olmak ve çalışmak isteyen vatandaşlara, AKP sahip çıkmıştır. 10 ay çalışma imkanı verilerek, 650-850 aralığında düşük de olsa bir gelir ve maaş sağlanan bu vatandaşların emekli olabilmeleri için çalışılmıştır. Şimdi ise ilave taleplerine karşılık, çalışma süresi 11 aya çıkarılarak, aynı şekilde ücret ilavesi yapılması  söz konusudur. Biz AK Parti olarak her zaman, işçinin karşısında değil, arkasında durduk.’’ dedi

Polisin yasal olmayan durumlarda, yaşananlara ve eylemlere müdahale etmesi gerektiğine dikkati çekerek, bir provokasyona alet olduğunu  söylediği Tekel İşçileri için de  konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili, ‘’ Düşmanı denize döker gibi, işçileri havuza attınız’’ söylemlerine karşılık, ‘’ Yasal olmadığı sürece , güvenlik güçleri ve polis gereğini yapmak durumunda’’ açıklamasında bulundu.

 CHP, IMF İle İşçilerin Ücreti Üzerinden Pazarlık Yaptı!

 IMF anlaşması için hükümetin baskı altında olduğunu söyleyen Nurettin Canikli, ‘’ Tarih 1978-79 CHP ile IMF arasında,  işçilerin ücretlerinin ve buğday taban fiyatlarının enflasyon altında bir artışta olması  pazarlığı yapılmıştır.’’ diye konuştu. Türk siyaseti ve ekonomisi için en kara günlerin, 20-21 Şubat günlerinde, doların yükseldiği, devalüasyonun yaşandığı ve 6 milyar dolarlık rezervin  yarı fiyattan satışa çıkarıldığı günler olduğunu öne süren AK Parti Milletvekili, ‘’ Geçmişi hiç unutmadık, bu partiler yine var. 7 yıl içinde, hükümet tarafından yapılanların doğru algılanabilmesi için geçmişte yapılanların da doğru bilinmesi gerekir’’ sözlerini kaydetti.

‘’Bu ülke insanının, kendini yönetebildiğini artık herkes görsün. IMF şartlarına boyun eğmek ve esaret yaşanan günler  geride kaldı Ama geçmişte yapılanları da bırakamayız,çünkü geçmiş, gelecekte yapılacakların referansıdır. Bugün konuşanlar, geçmişte yapılanları ve yaptıklarını unutmuş görünüyor’’ sözlerini kaydetti.

Asgari ücret için,  2002 ile İktidarın devralındığı zamandan bugüne kadar % 40 iyileşme yaşandığına dikkati çeken  Nurettin Canikli, ‘’Devletin net dış borç stoku net olarak tam 284 milyar dolardır. AK Parti hükümetinin devraldığı rakam ise 215 milyar dolar idi. Yanlış anlaşılan ise özel sektör borcunun, kamu borcuna dahil edilmesidir . 7 yıl içinde, enflasyonun altında bir artış gerçekleşmiştir. Asgari ücretler ise  yeterli değil, halen düşük ama iyileşme yolunda ‘’ diye konuştu.

Kozmik Odalarda Neler Var!

Yargı Her Yere Girer ve Son Noktayı Koyar!

Bülent Arıç’a yönelik suikast iddialarına ilişkin yaşanan gelişmeler ve ‘Devletin çivisi çıktı’ söylemlerine de karşılık veren Nurettin Canikli, ‘’ Şu anda yargının üzerinde olduğu bu  hadise için konuşmamak gerekir. Hukukun üstünlüğüne inanmak da bunu gerektirir. Yapılan eleştiriler demokrasiye ve mantığa  uygun değil. ‘’ dedi. Olaya ilişkin başlatılan yargı sürecinde,  karargahların aranması ve askeri gizli odalara girilmesine karşılık yaşanan yoğun tepkilere karşılık, ‘’ Yargı her yere girer ve son noktayı koyar.Elinizde yeteri kadar delil var mı Kaldı ki konuşanlar kozmik oda için ne biliyor ki. Ben bir şey bilmiyorum, MHP bilmeden neye dayanarak konuşuyor. ’’ sözlerini kaydetti.’’ Yargı ayrı bir erk ve güçtür ‘’ diye konuştu.

Biz Çiftçiye 4.5 Kat Daha Önem Veriyoruz!

Tarım için her dönem sorunların ve sıkıntıların yaşanabileceğine işaret eden AK Parti Grup Başkanvekili, ‘’Lafın bir önemi yok, hükümet bütçeleri ile konuşur. Çiftçiye, 1.8 milyar dolardan, 8.4 kat trilyona çıkan bir destek sağlamıştır ve tam 4.5 kat daha fazla önem verildiği ortadadır.’’ açıklamasında bulundu.  

haber7



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs