En Sıcak Konular

‘Göktaş, Okkan suikastini itiraf etti’

30 Aralık 2009 09:00 tsi
‘Göktaş, Okkan suikastini itiraf etti’  

Genelkurmay’a 14 yıl tercümanlık yapan Yıldırım Beğler’den sonra emekli Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Özcan Tozlu da Gaffar Okkan suikastıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ergenekon sanığı Levent Göktaş’ın arkadaşı emekli Yüzbaşı Tozlu “Göktaş’ın suikastten bir yıl sonra Gaffar Okkan’ı 7 kişilik MAK timi öldürdü. En çok Okkan’ın motorize korumalarına üzüldüm” dediğini iddia etti

Genelkurmay’a 14 yıl tercümanlık yapan Yıldırım Beğler’den sonra emekli Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Özcan Tozlu da Gaffar Okkan suikastıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Tozlu, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı, Albay Levent Göktaş yönetimindeki 7 kişilik Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin öldürdüğünü iddia etti. 1995 yılından bu yana Albay Göktaş’ın hem komutanı hem de arkadaşı olduğunu anlatan Tozlu, Göktaş’ın Okkan suikastını kendisine itiraf ettiğini öne sürdü. 

CAMİYİ ÜS YAPTILAR

Levent Göktaş’a bağlı timin olaydan 10 gün önce Ankara’dan gelerek bölgede keşif yaptığını, suikast üssü olarak Sümer Camii’ni kullandığını belirten Tozlu, “7 kişilik tim Ankara Kirazlıdere’deki MAK’ın merkezinden geldi. Suikastta üs olarak olay yerine 20-30 metre uzaklıktaki Sümer Camii kullanıldı, olaya ‘Hizbullah işi’ süsü verilmek istendi. 7 kişilik tim, suikasttan bir saat önce 7. Kolordu Komutanlığı’na ait iki sivil plakalı Land Rover marka araçla Sümer Camii’nin arkasına getirildi. Tim, suikastta kullanılacak malzemelerle caminin arka kapısından içeriye girdi ve burada kuşandılar.

Suikasta buradan başlandı. Suikast sonrası timler yine Sümer Camii’nde toplandı, burada üstlerini değiştirerek, geldikleri arka kapıdan çıktılar ve yine 7. Kolordu’ ya ait sivil plakalı iki araçla buradan alınıp 7. Kolordu’ya götürüldüler” iddiasında bulundu.

MOTORİZE EKİBE ÜZÜLMÜŞ

Suikasttan bir yıl sonra 2002 yılının Şubat ayında Göktaş’ı Ankara’da ziyaret ettiğini ifade eden Özcan Tozlu, aralarında geçen konuşmayı şöyle anlattı: Göktaş’a ‘çok üzülüyorsun peki neden yaptınız’ dedim. ‘Öyle dendi’ dedi ve ses çıkarmadı. Sonra Göktaş bana, “Arkadaşımsın, sana şunu söylemek istiyorum. En çok eskort görevi yapan çocuklara üzüldüm. Yazık oldu o çocuklara. Delikanlı insanlardı. Feci şekilde öldüler. Bir motosikletli koruma vardı, metrelerce sürüklendi. Feci oldu. Çok üzgünüm, vicdan azabı duyuyorum. Gaffar Okkan’a da yazık oldu” dedi.

cihan



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,484 µs