bordro var diyor | " /> bordro var diyor | "/>

En Sıcak Konular

TSK yok diyor bordro var diyor

30 Aralık 2009 08:32 tsi
TSK yok diyor bordro var diyor  
JİTEM davasına bakan Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Genelkurmay'a JİTEM'in varlığını sordu. Genelkurmay gönderdiği cevapta, “JİTEM yok” dedi. Ancak JİTEM çalışanlarının bordrosu bile ortaya çıkmıştı.

Diyarbakır, Mardin, Batman ve Şırnak'ta çeşitli tarihlerde birden fazla kişinin öldürülmesi, kundaklama ve bombalama eylemleri gerçekleştirdikleri iddiasıyla yargılanan, aralarında terör örgütü PKK itirafçılarının da bulunduğu 11 sanıklı “JİTEM' davasına bakan Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'JİTEM var mı?' sorusuna Genelkurmay Başkanlığı 'yok' cevabı verdi. Mahkemenin dünkü duruşmasında okunan Genelkurmay Başkanı namına Ceza Hukuk İşleri Şube Müdürü Hakim Albay Orhan Önder imzalı yazıda, “Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde kurulmuş JİTEM adında herhangi bir birim mevcut değildir' denildi.

KURUCUSU İTİRAF ETMİŞTİ

Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın mevcudiyetini bilmediği JİTEM'in kurucusu Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Arif Doğan, teşkilatın varlığını itiraf etmişti. Ankara'da Ergenekon soruşturması kapsamında 11 Ağustos'ta ifade veren Doğan, JİTEM'in kadrolu elemanı olmadığını söyleyerek, “Ben bunun kurucusuyum. Yasalara uygun olarak terörle mücadele ettik” demişti. JİTEM'in deneme amaçlı kurulduğunu belirten Doğan, JİTEM'in, komutanların bilgisi doğrultusunda OHAL bölgesinde faaliyet gösterdiğini söylemişti.

BORDROSU VAR, KENDİ YOK

İsveç'te yaşayan PKK ve JİTEM itirafçı Abdulkadir Aygan ise, 90'lı yıllarda JİTEM adına çalıştığını ve bu kurumdan maaş aldığını gösteren bordroları basın mensuplarıyla paylaşmıştı. Bu maaş pusulalarında Aygan'ın görev yerinin JİTEM olarak göründüğü ve bu kurumda sivil memur olarak çalıştığı yazıyor. Aygan, JİTEM ile ilgili bağlantıları ise şöyle anlattı: “JİTEM timi, JİTEM Grup Komutanlığı'na bağlıdır. JİTEM Grup Komutanlığı, Ankara'daki JİTEM Gruplar Komutanlığı'na bağlı. Bu da İstihbarat Daire Başkanlığı'na bağlı. İstihbarat Daire Başkanlığı nerede? Genelkurmay karargahında. Kimse 'Benim haberim yoktu' demesin. Sorulduğu zaman inkar edili-yor, yok deniliyor” dedi.

Merkezi Ankara'ydı

Emekli Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Özcan Tozlu, “Asayiş komutanlarının denetiminde bölge valisinin bilgisi dahilinde çalışırdı. Bürolarının üzerinde JİTEM yazılı levhaları vardı. Merkezi Ankara idi, yetkileri sınırsızdı” dedi. JİTEM'in yerini alan JİT'in hala görev başında olduğunu söyleyen Tozlu, “Resmi varlığı bilinmesine rağmen JİTEM direkt yazışmalar yapmıyordu. Bilgileri Asayiş Komutanlığı İstihbarat Şubesi'ne, oradan ilgili yerlere gönderiliyordu. JİTEM'i dönemin İçişleri Bakanları, polis yetkilileri, bölge valileri biliyordu” dedi.

Tabelasını gördüm

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, JİTEM'in varlığını doğruladı. Diyarbakır'da görev yaptığı süre içinde “JİTEM tabelasını bile gördüğünü” söyleyen Avcı, “Diyarbakır Asayiş Kolordu ve Diyarbakır Alay Komutanlıkları içinde JİTEM levhaları bulunmaktaydı” dedi. JİTEM davasında verdiği ifadede Avcı, Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Binbaşı Cem Ersever gibi isimlerle birlikte kod adlar kullanan birçok kişinin bu karargahta görev yaptığını belirterek, “Bu kişiler asayiş toplantılarına da JİTEM Komutanlığı görevlisi olarak katılırdı” diye konuştu. Avcı mahkemeye, “JİTEM adına yasadışı işleri yapan kişilerin, üslerinin denetimi olmadan yapması söz konusu değil. Ancak somut bilgim yoktur” dedi.

yenişafak



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs