En Sıcak Konular

Jetlerin gölgesinde BDP'nin açılış töreni

29 Aralık 2009 21:42 tsi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi'nin açılış töreninde, konuşmaların yapıldığı sırada ilçe semalarında kalabalığın bulunduğu alan üzerinden 4 adet F-16 savaş uçağı alçak uçuş gerçekleştirdi.

İran Pasajı'ndaki BDP Yüksekova İlçe Teşkilatı'nın açılışına BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşmaların yapıldığı sırada ilçe semalarında kalabalığın bulunduğu alan üzerinden 4 adet F-16 savaş uçağı alçak uçuş gerçekleştirdi.

BDP Yüksekova İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı M. Sıddık Akış'tan sonra halka hitap eden Milletvekili Hamit Geylani, demokratik açılımın içinin boş olduğunu savundu. Geylani, "Biz AK Parti'nin açılımına güvenmiyoruz. Bu açılım sadece kandırmacadır. Açılım dedikleri, 'DTP'nin kapatılması ve DTP vekillerine siyaset yasağı, yeni açılan BDP'ye ise yapılan operasyonlardır'. Biz bunu kınıyoruz. Halen diyorlar 'bizim kırmızı çizgilerimiz var', 'anayasa değişmeyecek', 'genel af yok', 'anadilde eğitim yok', 'yasalar değiştirilmeyecek' diyorlar, bu mu açılım" dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın bir konuşmasına atıfta bulunan Geylani, "Yaşar Büyükanıt'ın dediği gibi bu iş tankla, topla, tüfekle bitmez. Bu şeklide hiç kimse PKK'yı bitiremez. Eğer tüm Türk ordusu da Kandil'e giderse yine bitiremez" diye konuştu. Geylani şöyle davam etti:
"Ama meşe ağacının dalları gittikçe dağılıyor. Meşe ağcının dalları birilerinin gözüne batıyor. Evet, batsın. Ama biz onların gözlerinin kör olmasını istemiyoruz ki, bu gerçekleri görsünler. Devletin hakimi, savcısı, polisi tüm gücüyle 3 gün, 3 gecedir Genelkurmay Başkanlığı'nın kozmik odasına girmeye çalışıyor, ama bir türlü giremiyor. Çünkü dolu gizli kirli senaryo var. Dolu yasadışı plan, projeler var. İşte biz bu tür işleri sizlerle demokrasi güçleri ile sorgulamak ve sonlandırmak istiyoruz."
Yapılan konuşmaların ardından parti bürosunun açılışı yapıldı. Açılıştan sonra çarşı merkezinde slogan atıp Şemdinli karayolunda ateş yakarak gösteri yapan gruba ise BDP İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu ve parti yöneticileri engel oldu.

Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs