En Sıcak Konular

Bize, şeytanla bile masaya oturacak Cumhurbaşkanı lazım!

0 0 0000 00:00 tsi


Cumhurbaşkanı Sezer, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na randevu vermemiş. Gerekçe ise Kuzey Irak'la ilgili Irak Cumhurbaşkanı Talabani'ye kızgınlığını bu yolla göstermesiymiş.

 Hatta Talabani, terör örgütü PKK'ya destek verdiği için ona da randevu vermiyormuş. Ne kadar arkaik bir tavır. Böylesi ancak bizimki gibi bir vizyonu olan ya da vizyonu olmayan bir Cumhurbaşkanı'na yakışır. Talabani'den ya da Barzani'den nefret edebilir ya da bu kişileri çok sevebilirsiniz. Birey olarak buna hakkınız var. Ancak bütün Türkiye'yi temsil eden bir makamda oturuyorsanız, Türkiye'nin dış politikasını duygularınıza göre yönlendiremezsiniz. Celal Talabani, Irak Cumhurbaşkanı'dır. Tıpkı KKTC'nin cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat gibi. Biz, nasıl dünyada bizden başka kimsenin tanımadığı KKTC Cumhurbaşkanı Talat'a, Türkiye'ye geldiğinde devlet başkanı muamelesi yapıyorsak, aynı şekilde ister ABD tarafından atanmış olsun, ister ayak oyunlarıyla bu makama gelmiş olsun fark etmez. Irak Cumhurbaşkanı titrini taşıyan bir insanı, geri çevirmeye, onunla görüşmemeye hakkımız yok.

Gerekirse çağırırsın Talabani'yi, kendi hükümetinin bakanına değil, ona atarsın fırçanı. Tepki böyle verilir. Görüşmeyerek, konuşmayarak tepki olmaz. Türkiye'yi temsil edenler, milletin menfaati öyle icap ettirirse şeytanla bile pazarlığa oturmak mecburiyetindedir. Artık bu soğuk savaş dönemi taktiklerini bir kenara bırakmak lazım.

Şimdi gazetelerde Talabani ile teröristbaşı Öcalan'ı birlikte gösteren fotoğraflar yer alıyor. Bu da, Talabani'nin PKK'ya destek verdiğinin bir göstergesiymiş.

Acaba İşçi Parti genel başkanı Doğu Perinçek'in APO'yla kol kola çekilmiş fotoğrafları bu durumda neyin göstergesi oluyor? O adam Türkiye'de Siyasi Partiler Yasası'na göre kurulmuş bir siyasi partinin lideri... http://www.aksiyon. com.tr/haberfotograf.php?id=34 Ve belki de siz onu pek seviyorsunuz. O fotoğrafı bulamayanlara biz bir kez daha hatırlatalım. Objektife sırıtan, kendinden emin bir teröristbaşı ve onun uzattığı gülü alan İşçi Partisi Genel Başkanı Perinçek... Hatırladığım kadarıyla bu fotoğraf ortaya çıktığında Perinçek hakkında ne bir dava açıldı, ne de bir soruşturma... Belki doğru yapılan, Perinçek'e soruşturma açılmamasıydı. Çünkü herkes, herkesle görüşebilir, bunun önünde bir engel yok.

Perinçek'in yaptığı ahlaken, toplumun moral değerleri açısından kabul edilemez bulunabilir ama bunda bir suç unsuru olmadığı da kabullenilebilmeli. Soğuk savaş döneminde kalan zihniyetle ülke yönetmeye kalkanlar, çevrelerinde olup bitenleri göremiyor. Kuzey Irak'ta özerk bir yönetim oluşmuş bile. İsterseniz Irak'ın Kuzeyi deyin, isterseniz Kuzey Irak, isterseniz yok sayın. Orada on binlerce Türk firması iş yapıyor.

Daha düne kadar Komünist Çin'i tanımayan ABD, Tayvan'ı muhatap alıyordu. Ancak işler değişip, Çin'de Amerika'nın büyük menfaati olduğu ortaya çıkınca Tayvan unutuldu, Pekin yönetimi muhatap kabul edildi. Tayvan'la ticaret ise eskisi gibi devam ediyor. Terörle mücadele ne kadar Türkiye'nin ali menfaatleri için şartsa, ticaret de o kadar elzem. Talabani'yi dize getirmenin yolu, ona küsmekten değil, onunla ilişkileri sürdürmekten geçiyor! Kaldı ki Türkiye bir zamanlar Talabani ve Barzani'ye kırmızı pasaport verip dünyayı dolaştırırken şimdi ne oluyor da "görüşmem de görüşmem" oyun havasını çalıyorsunuz.

Türk devleti birkaç yıl öncesine kadar Talabani ve Barzaniye kırmızı pasaport verirken bunu ileride bir daha görüşmemek için vermiş olabilir mi? Komik çok komik bir tavır bu!

 
bugün



Bu haber 225 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,826 µs